Χαρδούβελης: Η αξιολόγηση είχε κλείσει, το ΔΝΤ δεν συμφώνησε

xardouvelis0393iorfffmn

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του «Έθνους της Κυριακής» ότι την ίδια ημέρα που άναβε φωτιές στη γνωστή τηλεδιάσκεψη ο Γ. Βαρουφάκης, παρουσιάζοντας το περιβόητο plan b, ο Γκίκας Χαρβούβελης που του παρέδωσε τη σκυτάλη του υπουργείου, μιλώντας ενώπιον των ίδιων επενδυτών, επέρριψε ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στη… στενοκεφαλιά του ΔΝΤ.

Όπως υποστηρίζει, ο πρώην υπουργός είπε στους διεθνείς επενδυτές ότι είχε προτείνει λύση για την ελάφρυνση του χρέους που δεν συζητήθηκε γιατί έπρεπε να κλείσει η αξιολόγηση.

Και στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι η αξιολόγηση είχε κλείσει με την Κομισιόν τον Δεκέμβριο στο Eurogroup, με τον Μοσκοβισί να λέει ότι η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα από αυτά που χρειάζεται για τον σκοπό αυτό και μάλιστα περισσότερα από όλες τις χώρες που είναι σε πρόγραμμα. Τότε, και το ΔΝΤ και η ΕΚΤ δεν συμφώνησαν.


«Τότε -λέει ο κ. Χαρδούβελης- το ΔΝΤ και η ΕΚΤ δεν συμφώνησαν. Πιστεύω ότι ο ΔΝΤ ενήργησε πολιτικά και πιστεύω ότι ήταν σοβαρό λάθος εκ μέρους τους.

Και εξηγεί ότι έβλεπαν τότε τις δημοσκοπήσεις και καταλάβαιναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν κυβέρνηση σε λίγο και ήθελαν να κρατήσουν τα λεφτά τους.

Αλλά, θα μπορούσαν, λέει ο ίδιος, να κλείσουν την αξιολόγηση και να δίνουν τα λεφτά σταδιακά και να εξαναγκάσουν τη νέα κυβέρνηση να ενεργήσει νωρίς.

«Αν είχαμε συμφωνήσει τότε, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο τώρα», καταλήγει ο ίδιος.
πηγή: nooz.gr

[--->]