Γελάσαμε και σήμερα

 kartesios090815



Εντάξει, όταν καταφέρεις να ξεπεράσεις το στάδιο της οργής γι’ αυτή την κυβέρνηση, μπορείς άνετα ν’ αρχίσεις να διασκεδάζεις μαζί της.
Οι άνθρωποι δεν είναι σοβαροί, πρόλαβαν να το αποδείξουν. δεν περίμενα όμως να είναι και τόσο ξεδιάντροπα διασκεδαστικοί. Να γελάς με αυτά που λένε, να ξέρεις ότι δεν τα πιστεύουν κι όμως να συνεχίζουν να προσπαθούν να σε βγάλουν ηλίθιο με πολύ σοβαρό τρόπο

Όπως, για παράδειγμα, ο Νίκος Παππάς. Ένας νέος άνθρωπος που μέσα σε 6 μήνες γέρασε πολιτικά περισσότερο κι από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
 «Η επιστροφή στη δραχμή δεν υπήρξε προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και το Grexit δεν υπήρξε ποτέ ούτε εντολή του ελληνικού λαού, ούτε σχέδιο της κυβέρνησης», δήλωσε ο Νίκος Παππάς κι αμέσως σου έρχεται στο μυαλό η ερώτηση :

 «Δηλαδή ήταν το τρίτο Μνημόνιο ανάμεσα στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ;». 

Δεν υπάρχει ίχνος από το ήθος που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει την Αριστερά κι αυτό με κάνει σίγουρο ότι αυτή η κυβέρνηση ή άλλες με κορμό αυτήν την κυβέρνηση δεν θα σταματήσουν εδώ τις πολιτικές ανηθικότητες.

Ούτε η διαφθορά θα αγγιχθεί, ούτε η διαπλοκή θα ενοχληθεί, ούτε τα μεγάλα συμφέροντα θα πειραχτούν. Πρόκειται για μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Και ο σκοπός αυτός είναι να μην αλλάξει τίποτα στην πολιτική, στην κοινωνία και στην οικονομία.

Θα είχε δικαίωμα ο κύριος Παππάς να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα πως «Η επιστροφή στη δραχμή δεν υπήρξε προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ» αν υπήρχε έστω και η παραμικρή σχέση της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε τις εκλογές.
Το μέγεθος της πολιτικής απάτης που ζήσαμε και θα ζήσουμε από αυτή την κυβέρνηση θα χρειαστεί να το μετράμε για πολλά χρόνια.

Για να ρίξουμε, όμως, μία σύντομη ματιά στην προσήλωση της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στις προγραμματικές δηλώσεις της:

Στα πλαίσια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης
– Δωρεάν ρεύμα και κουπόνια σίτισης για τουλάχιστον, τριακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά
– Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης
– Η 13η Σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους με σύνταξη κάτω από τα 700 €
Απολογισμός: Παππάρια!

Στα πλαίσια της στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους

– Οι δόσεις δεν θα ξεπερνούν το 30% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.
– Οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα δεν θα ξεπερνούν το 30% του αρχικώς οφειλόμενου κεφαλαίου.
– Καταργείται ο φόρος λαιμητόμος, ο ΕΝΦΙΑ. Και θεσπίζεται κοινωνικά δίκαιος φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Απολογισμός; Παππάρια!

Για τα κόκκινα δάνεια

– Σύσταση δημόσιου ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, όχι ως μία «κακή τράπεζα», δηλαδή ως «bad bank», αλλά, αντίθετα ως διαχειριστή κάθε τύπου ληξιπρόθεσμης οφειλής προς τις τράπεζες και ελεγκτή των τραπεζών ως προς την εφαρμογή των συμφωνημένων ρυθμίσεων.

– Σε αντίθεση με την απελθούσα κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία με νόμο παρέδωσε τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις στις τράπεζες, που μονομερώς, πλέον, μπορούν να τις θέτουν σε αναγκαστική ειδική διαχείριση, δηλαδή σε ειδική μορφή πτώχευσης και εκκαθάρισης, υλοποιείται λύση ταχείας εφαρμογής χωρίς μακροχρόνιες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

– Απαγορεύονται οι εξαγορές κόκκινων δανείων από διεθνή funds που έχουν στόχο να κερδοσκοπήσουν στην πλάτη των ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικονομίας.
Απολογισμός: Παππάρια!

Για τον τερματισμό της εργοδοτικής ασυδοσίας


– Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα €751 για όλους.

– Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και επαναφορά των τριετιών, της επεκτασιμότητας και της μετενέργειας και της διαιτησίας

– Υλοποίηση του Σχεδίου για άμεση δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό, δημόσιο και κοινωνικό τομέα της οικονομίας.
– Θεσμική και δημοκρατική ανασυγκρότηση του κράτους.
Απολογισμός: Παππάρια!

Στα πλαίσια της αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης


– Στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται δέκα μόνο υπουργεία

– Καταργούνται τα πολυάριθμα κυβερνητικά όργανα που λειτουργούν ως φυτώρια διαφθοράς και διάχυσης της πολιτικής ευθύνης.

– Αποσυμφόρηση του δημόσιου τομέα από τις στρατιές των Συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων και προώθηση της στελέχωσης των Γραφείων Υπουργών, Γενικών Γραμματέων και Διοικητών από τις τάξεις των δημοσίων Υπαλλήλων
Απολογισμός: Παππάρια!

Αυτή η απόσταση μεταξύ των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε μέσα σε 6 μόλις μήνες διακυβέρνησης και πριν υπογραφεί το τρίτο Μνημόνιο.
Μετά την υπογραφή του δεν θα απομείνει τίποτα να θυμίζει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα μείνει όμως ο κ. Παππάς να τις επικαλείται επιλεκτικά. Όχι φυσικά για το τι περιλαμβάνονταν σε αυτές, αλλά στο βολικότερο, για το τι δεν περιλαμβάνονταν σε αυτές.

Συμπερασματικά κύριε Παππά, με αυτή την κυβέρνηση δε μάθαμε μόνο να γράφουμε το «Γιάννης» με ένα ν, αλλά και το «παπάρια» με δύο π.

Παλιό αλλά πάντα επίκαιρο : ''Κάτσε ήσυχα γιατί θα σε τυλίξουμε σε μια κόλλα χαρτί''

 Συνελλήφθη ο Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας Τζαβέντ Ασλάμ 

Με κοινή τους ανακοίνωση η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «η Ενότητα» και η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καταγγέλλουν ρατσιστικά κίνητρα. O πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ, δεν είναι άγνωστος στις αστυνομικές αρχές τόσο για την πολύχρονη δράση του, όσο και ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.


Επίσης ο πρόεδρος των Πακιστανών, είχε κάνει στο παρελθόν σοβαρές καταγγελίες για απαγωγές Πακιστανών στην Ελλάδα. Η σύλληψη του Τζαβέντ Ασλάμ έγινε σε μπλόκο της ομάδας ΔΙΑΣ.

Τί αναφέρει η καταγγελία: «Οι αστυνομικοί του  ΑΤ Αμπελοκήπων επί έξι ώρες πίεζαν τον Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και μέλος του Συμβουλίου Ένταξης μεταναστών του Δήμου Αθήνας ,  προκειμένου να μην καταθέσει μήνυση σε βάρος των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ,  που προσήγαγαν τον ίδιο και άλλα τέσσερα μέλη της Κοινότητας Ελλάδος, περνώντας του χειροπέδες και βρίζοντας τον με χυδαίο και ρατσιστικό τρόπο. Τελικά, στις 5πμ το πρωί, συνελήφθη μετά από μήνυση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ με κατηγορίες για απείθεια και εξύβριση.

Μόνο τότε έγινε αποδεκτή  η δική του μήνυση.

 Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε για κατάθεση στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και αναμένεται να περάσει από την εισαγγελία εντός της ημέρας».
Το χρονικό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, είναι το ακόλουθο: «Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 Αυγούστου, γύρω στις 11.30μμ,  κλιμάκιο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, φορώντας παραδοσιακές στολές της χώρας τους, επέστρεφε από το Μαραθώνα,  όπου περιόδευε ενόψει της μεγάλης ετήσιας εκδήλωσης για την ανεξαρτησία του Πακιστάν, που οργανώνει στις 13-14 Αυγούστου στην Πλατεία Δημαρχείου Αθήνας.

Τότε, ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ τους παρακολούθησε από τη Μεσογείων  και τους σταμάτησε λίγο μετά τον  Άρειο Πάγο στη Λ.Αλεξάνδρας. Ένας αστυνομικός είπε «θα σας ψάξουμε, έχετε κάτι παράνομο στο αυτοκίνητο σας;» «Ψάξτε» ήταν η απάντηση.  Χωρίς καμία άλλη κουβέντα, ένας αστυνομικός πέρασε χειροπέδες στον Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος   είπε «είναι ρατσισμός ότι χωρίς λόγο μου περνάτε χειροπέδες»».

Aκολούθως στην ανακοίνωση περιγράφονται αναλυτικά οι ύβρεις που όπως καταγγέλλουν οι Πακιστανοί, δέχτηκαν από αστυνομικά όργανα.

Τέλος, στην ανακοίνωση ασκείται κριτική στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούση, ζητώντας του να πάρει θέση, αλλά επίσης να απελευθερωθεί ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας και να τιμωρηθούν όσοι αστυνομικοί αυθαιρέτησαν.
 [--->] 

Ο Ασλάμ το 2005, είχε εκπροσωπήσει έξι  Πακιστανούς πολίτες στην Ελλάδα, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι είχαν απαχθεί από πράκτορες των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στις 15 Ιουλίου 2005.Όλα αυτά στον απόηχο των βομβιστικών επιθέσεων της 7ης Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο.

 Δείτε το βίντεο :

Greece: Immigrants describe attack by masked men



http://www.antiracismfascism.org/index.php/2015-07-16-09-39-50/item/1395-ratsistiki-syllipsi-tou-tzavent-aslam-se-bloko-tis-omadas-dias

Τα "κοκινοπιπεράτα"


PLAN B ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ποιός είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει Σχέδιο Β; Σύμφωνα με δημοσιεύματα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε για τα Capital Controls το νέο μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση μπορούν να τεθούν σε ισχύ και μόνο με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών. Η Βουλή μπορεί εκ των υστέρων να ενημερωθεί αλλά όχι να κυρώσει τα μνημονιακά και δανειακά εκτρώματα! Λέτε να το δούμε κι αυτό;

(Σαββ. 8/8/15 - 23:06)

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 100 ΔΟΣΕΙΣ;

Αλλάζουν ακόμα και οι 100 δόσεις στην εφορία, έστω και αν οι πολίτες έχουν ενταχθεί και πληρώσει δόσεις με βάση τη συγκεκριμένη ψηφισμένη διάταξη. Αλλάζουν λέει με εισοδηματικά κριτήρια , τα οποία, όμως, είναι ακόμα αδιευκρίνιστα. Να δούμε αν η κυβέρνηση αλλάξει τελικά τα φώτα σε κάτι καλό επί της αρχής που έκανε.

(Σαββ. 8/8/15 - 22:50)

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ!

Πληροφορίες, που δεν έχουν διαψευστεί, αναφέρουν ότι το νέο μνημόνιο , όπως έγινε με τα νομ/δια για τα προαπαιτούμενα , δεν γράφεται στην Αθήνα , ενώ η Διοίκηση του Υπ. Οικονομικών και των Υπουργείων δεν έχει καμμία επαφή με αυτό. Το νέο μνημόνιο συντάσσεται στις Βρυξέλλες και έρχεται "πεσκέσι" στην Αθήνα προς ακριβή μετάφραση, με ελάχιστες δυνατότητες παρέμβασης στην ουσία του. Θα μου πείτε και η μετάφραση έχει δυσκολίες και όχι μόνο η "διαπραγμάτευση". Να σκεφτείτε ορισμένες οι έριδες για την ακρίβεια της μεταφραστικής απόπειρας είναι μεγαλύτερες από τις διαφωνίες επί του περιεχομένου.

(Σαββ. 8/8/15 - 22:47)

ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 390 ΕΥΡΩ!

Μείωση της κατώτατης σύνταξης στα 393 ευρώ από 486 , δηλ. κατά 93 ευρώ το μήνα , αξιώνουν οι θεσμοί για όσους έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης από 1/1/15 και θα χορηγείται με τη συμπλήρωση των 67 ετών. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και αυτήν την απαίτηση; Ολοταχώς για συντάξεις εξαθλίωσης.

(Σαβ. 8/8/15 - 22:33)

ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑ - ΤΑΙΠΕΔ

Στρατόπεδα , Νοσοκομεία, βραχονησίδες, μουσεία, αρχαιολογικές περιοχές και φυσικά μνημεία προβλέπονται , σύμφωνα με πληροφορίες, να εκχωρηθούν ως ενέχυρο στο ΜΕΓΑ - ΤΑΙΠΕΔ των 50 δις. Αλοίμονο στις γενιές που έρχονται!

(Σαββ. 8/8/15 -22:24)

ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ

Κύματα δυστυχισμένων προσφύγων και μεταναστών κατακλύζουν τα νησιά και τα λιμάνια της χώρας μας, οι οποίοι εγκαταλειμμένοι στοιβάζονται υπό απάνθρωπες συνθήκες σε ανθιυγιεινούς και ακατάλληλους χώρους , προκαλώντας εικόνες ντροπής. Η κυβέρνηση πολύ αργά άρχισε κάπως να αντιλαμβάνεται τον ανθρωπιστικό εφιάλτη, ενώ και τώρα κινείται μάλλον αναποτελεσματικά, χωρίς σχέδιο και κυρίως χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η απανθρωπιά και η αθλιότητα των εκβιαστών και νεοαποικιοκρατών που κυριαρχούν στην ΕΕ, ενώ είναι υπεύθυνοι για το δράμα των προσφύγων και για την μνημονιακή ανημπόρια της χώρας μας, έχουν εγκαταλείψει μόνη της και χωρίς τους αναγκαίους πόρους τη χώρα μας να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, ως μακάβρια ασπίδα για την προστασία του σκληρού ευρωπαϊκού πυρήνα. 

(Σαβ. 8/8/15 - 21:49)

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ;

Σπεύδουν πολλοί και πολλές πλευρές, εκτός και εντός ΣΥΡΙΖΑ, να ερμηνεύσουν, τραβώντας φράσεις από τα μαλλιά και να προδιαγράψουν, συχνά με πηχυαίους τίτλους, το τι θα κάνει η Αριστερή Πλατφόρμα. Κεντρικά στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας μας λένε πως αυτό που θα κάνει η τάση δεν θα υπαγορευθεί από κανένα αλλά θα το αποφασίσει η ίδια η Αριστερή Πλατφόρμα με τη δημοκρατική συμμετοχή όσων συμμετέχουν σε αυτήν και είναι φίλοι και φίλες της.

(Σαβ. 8/8/15 - 17:22)

ΣΟΥΕΖ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ‘’ΑΝΕΞΗΓΗΤΕΣ’’ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Την ώρα που η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα παρίσταται στα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ, που θα διπλασιάσει την κίνηση των διερχομένων πλοίων, μειώνοντας, ταυτόχρονα, και προς τις δυο κατευθύνσεις το χρόνο διέλευσης τους, την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του επιμένουν στην πώληση και μάλιστα φωτογραφική, των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσ/νίκης, που αναβαθμίζονται ως θαλάσσιες πύλες εισόδου και εξόδου από την Ευρώπη, σε Κινέζικα συμφέροντα. Ίσως τώρα να εξηγείται η μανιώδης εμμονή των Κινέζων και της Cosco να αλώσουν τον Πειραιά. Για τους Κινέζους υπάρχει εξήγηση. Για την κυβέρνηση που προτίθεται να πουλήσει επιχείρησεις και περιουσιακά στοιχεία στρατηγικής σημασίας και ανεκτίμητης αξίας που αναβαθμίζονται, ποια εξήγηση υπάρχει;

(Παρ. 7/8/15 - 23:56)

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ; (1)

Το κυβερνητικό επιτελείο σχεδιάζει να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης την ψήφιση του τρίτου μνημονίου στη Βουλή, με στόχο αμέσως μετά να προχωρήσει σε εκλογές εξπρές όσο το δυνατόν νωρίτερα μέσα στο Σεπτέμβρη. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, ανησυχεί κάθε μέρα που θα περνάει μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, πως θα χάνει απελπιστικά έδαφος μέσα στο λαό και επιδιώκει άρον-άρον να μη σπαταληθεί ό,τι πολιτικό κεφάλαιο αποδοχής έχει ακόμα.

(Πεμ. 6/8/15 - 23:26)

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ (2)

Το πρόσχημα για τις εκλογές θα είναι τα "ΟΧΙ" στο τρίτο μνημόνιο που θα ψηφίσουν ευάριθμοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και λέμε πρόσχημα διότι η κυβέρνηση θα δει να αθροίζεται με το "ΝΑΙ" στο τρίτο μνημόνιο μια τερατώδης κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που μπορεί να ξεπεράσει και τους 240 βουλευτές. Η ίδια άλλωστε πλειοψηφία λογικότατα θα αθροίζεται και στην ψήφιση των εφαρμοστικών νομ/δίων του τρίτου μνημονίου, μιας και η ψήφιση του τελευταίου από 240 βουλευτές συνεπάγεται "αυτόματα" και έγκριση των εφαρμοστικών νόμων που απορρέουν από αυτό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού (άτυπη συγκυβέρνηση μνημονιακής συναίνεσης ή "εθνικής ενότητας") θα είναι ένα γεγονός, το οποίο, άλλωστε, υπάρχει από την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης να υπογράψει νέο μνημόνιο και από την ψήφιση στη Βουλή των προαπαιτούμενων μνημονιακών μέτρων. Επομένως θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τη Βουλή δεν υπάρχει. Κάθε άλλο. Το θέμα που υπάρχει για την κυβέρνηση είναι η επιμονή αρκετών βουλευτών της , οι οποίοι σε πείσμα καιροσκοπικών συμπεριφορών , δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τις κυβερνητικές προγραμματικές δεσμεύσεις και την εντολή που έχουν από το λαό τόσο στις 25 Γενάρη όσο και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη.

(Πεμ. 6/8/15 - 23:26)

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ (3)

Ο κύριος και πραγματικός λόγος, όπως πληροφορούμεθα, για το ενδεχόμενο των εκλογών εξπρές μέσα στο Σεπτέμβρη δεν είναι μόνο ο αιφνιδιασμός και η ανησυχία της κυβέρνησης μπροστά σε κάθε μέρα που περνάει με ψηφισμένο το μνημόνιο και με ανοικτές τις επιπτώσεις του. Ο κύριος λόγος για τις ενδεχόμενες εκλογές εξπρές, που όλα δείχνουν ότι σχεδιάζονται, είναι η εμμονή της κυρίαρχης μερίδας της κυβέρνησης να "εκκαθαρίσει" τις λίστες των υποψηφίων και να πετάξει έξω από αυτές όσους/όσες σημερινούς βουλευτές/νες ψηφίσουν "ΟΧΙ" στο τρίτο μνημόνιο και μένουν πιστοί στη λαϊκή εντολή. Σε αυτήν την περίπτωση είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει με τις εκλογές και εκ των πραγμάτων, ό, τι και αν λέει στα λόγια, να πετάξει στα "σκουπίδια" τους αντιμνημονιακούς αγώνες του λαού και τις προηγούμενες δεσμεύσεις της και να ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού για την εκκαθάριση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος από τα "αντιμνημονιακά βαρίδια" και την μνημονιακή μετάλλαξή του. Αξιέπαινο, πράγματι, το έργο, μένει να δούμε, όμως, τα χειροκροτήματα που τελικά θα αποσπάσει!

(Πεμ. 6/8/15 - 23:26)

ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΚΟΨΙΜΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ (4)
Τα «χρωστούμενα» από την αύξηση της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη που παρακρατείται από τις κύριες συντάξεις και τη θέσπιση εισφοράς στις επικουρικές συντάξεις, που ισχύουν από την 1η Ιουλίου, θα έπρεπε, σύμφωνα με το νόμο 4334/15 των προαπαιτουμένων να παρακρατηθούν μαζεμένα από τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου
Έτσι μειώνεται το μεγάλο "ψαλίδισμα" της σύνταξης του Σεπτεμβρίου, από την οποία -σύμφωνα με την αρχική απόφαση- θα παρακρατούνταν αναδρομικά και τα ποσά που προέκυπταν για Ιούλιο, Αύγουστο.

Το υπουργείο Εργασίας, όμως, σε νέα εγκύκλιό του ορίζει ότι η αναδρομική περικοπή για τις εισϕορές των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, Ιουλίου και Αυγούστου δεν θα γίνει στις συντάξεις του μηνός Σεπτεμβρίου, όπως είχε αρχικά αποϕασιστεί, αλλά αντίθετα θα γίνει σε τρεις μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τις συντάξεις του μηνός Οκτωβρίου.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μας ψιθυρίζουν ότι η κυβερνητική αυτή μετάθεση των βαρών στους συνταξιούχους δεν είναι καθόλου άσχετη με τις σχεδιαζόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τον παλιό "δικομματισμό" πολλοί εμίσησαν, τις πρακτικές του όμως;

(Πεμ. 6/8/15 - 23:26)

ΒΡΑΖΕΙ Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ (1)

Η ύπαιθρος βράζει και οι αγρότες ελάχιστα καθησυχάζονται από εύκολες κυβερνητικές εξαγγελίες χωρίς αντίκρυσμα. Εξοντώνονται στην κυριολεξία οι 380.000 δικαιούχοι γεωργικών επιδοτήσεων, που εμφανίζουν γεωργικό εισόδημα κάτω του 50% του συνολικού εισοδήματος τους, αφού θα φορολογηθούν με 26% και θα προκαταβάλουν το 100% του φόρου, ενώ δεν θα έχουν καθόλου επιστροφή φόρου από το πετρέλαιο.

(Πεμ. 6/8/15 - 20:49)

ΒΡΑΖΕΙ Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ (2)

Δεν θα είναι καλύτερη η τύχη και για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (50% και πάνω του συνολικού εισοδήματος από αγροτικό εισόδημα), μιας και αυτοί μαζί με τους άλλους που έχουν αγροτικά εισοδήματα, θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, με 13% και με το 50% προκαταβολή. Και λέμε τουλάχιστον, γιατί η κυβέρνηση , στο παρά πέντε της λήξης των διαπραγματεύσεων για το τρίτο μνημόνιο, κάνει ακόμα αβέβαιες προτάσεις (!), με τον κίνδυνο για φορολογία όλων των αγροτικών εισοδημάτων, ανεξαρτήτως του ποσοστού τους, με 26% και 100% προκαταβολή, να είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

(Πεμ. 6/8/15 - 20:49)

ΒΡΑΖΕΙ Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ (3)

Ο Βαγγ. Αποστόλου, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, προς επίρρωση των μέτρων σκληρής φορολογίας των αγροτών, είπε ότι η συνολική αξία της αγροτικής παραγωγής της χώρας (εκτός από τις επιδοτήσεις) φτάνει τα 10,5 δις ευρώ το χρόνο, αλλά απ'αυτά μόλις δηλώνονται τα 3,5 δις ... Εντυπωσιακό το στοιχείο αλλά άσχετο. Διότι η ως άνω κατάσταση συνιστά πρόκληση για την αντιμετώπιση της αγροτοφοροδιαφυγής και όχι για την αδιέξοδη υπερφορολόγηση όσων δηλώνουν το εισόδημά τους. Και μια απορία: πώς εντοπίζεται στα 10,5 δις η συνολική αγροτική παραγωγή και δεν μπορεί να εντοπισθούν όσοι αγρότες δεν δηλώνουν το εισόδημά τους;

(Πεμ. 6/8/15 - 20:49)

Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ (είναι “παχυλές” βλέπετε), χρηματοδότηση της βασικής σύνταξης από τον κρατικό προϋπολογισμό (χωρίς να λέει πόση θα είναι!) και ομογενοποίηση των κανόνων σε κύρια και επικουρική ασφάλιση, περιλαμβάνει το σχέδιο Κατρούγκαλου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Οκτωβρίου, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε σε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που τον επισκέφθηκε. Αν ο Κατρούγκαλος ανακοινώνει αυτά τα θλιβερά, σκεφθείτε τι θα επιβάλουν στο τέλος στην κυβέρνηση οι “θεσμοί” !

(Πεμ. 6/8/15 - 16:46)


ΤΙΜΩΡΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ "ΠΡΟΛΑΒΕΣ" ΤΟΝ... ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΟΥ!

Απίστευτο! Όποιος δεν κάνει τους κατά Κουρουπλή απαραίτητους προληπτικούς ελέγχους και χτυπηθεί από τον καρκίνο, θα τιμωρείται βάναυσα! Θα πληρώνει το 50% των νοσηλείων του ως καρκινοπαθής! Δεν φτάνει η τιμωρία του καρκίνου, θα τον "μαστιγώνει" και το Υπ. Υγείας. Έλεος κύριοι!

(Πεμ. 6/8/15 - 16:18)

ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ" ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η "BAD BANK" (1)

Η συγκρότηση εταιρίας (Βad Βank) με συμμετοχή του δημοσίου που θα αναλάβει να διαχειρισθεί τα "κόκκινα" δάνεια των τραπεζών, την οποία προτείνει "απερίσκεπτα" η κυβέρνηση, θα κοστίσει πανάκριβα στο δημόσιο, αφού το τελευταίο θα πληρώσει υψηλό αντίτιμο στις τράπεζες προκειμένου να τους πάρει αυτά τα δάνεια, για να τα διαχειρισθεί στη συνέχεια με πολύ μεγάλες ζημιές! Με δύο λόγια, το δημόσιο προτείνει να επωμισθούν οι δυσπραγούντες φορολογούμενοι πολίτες τα "σπασμένα" των τραπεζών, προκειμένου να εξυγιάνουν οι τελευταίες το χαρτοφυλάκιό τους, όπως προτείνει, ως γνωστόν, και την εκ νέου ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με λεφτά πάλι των φορολογουμένων. Για να σωθούν τα 120 δισ. καταθέσεις στις τράπεζες, οι φορολογούμενοι έχουν "φεσωθεί" πολλαπλάσια χρήματα για να τις αιμοδοτούν, ενώ οι ιδιώτες τραπεζίτες συνεχίζουν ανενόχλητοι να διαχειρίζονται ληστρικά τα τραπεζικά "ιδρύματα" εις υγείαν των κορόϊδων... Όλα για τις τράπεζες και κυρίως για μια χούφτα τραπεζίτες!

(Πεμ. 6/8/15 - 14:15)

TA "KOKKINA" ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η NOMURA (2)

Την ως άνω πρόταση για το "φορέα" (Bad Bank) διαχείρισης των "κόκκινων" δανείων μαζί με τα "συμπληρωματικά" της, δεν την διαμόρφωσε η δημόσια διοίκηση αλλά όπως εξοργιστικά καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση την ανέθεσε, κατά το πρότυπο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να τη συγκροτήσει, πράγμα που έγινε, η ιαπωνική επενδυτική τράπεζα Nomura! Εύλογο ερώτημα: Πόσα έδωσε η κυβέρνηση στη Nomura για μια πρόταση, η οποία, μάλιστα, θα επιβαρύνει τους φορολογουμένους; Μπορούμε να μάθουμε πόσα αποκόμισε η Nomura για το κατασκεύασμά της, το οποίο, όπως θα δούμε στη συνέχεια, μάλλον θα μείνει και στα "αζήτητα" ;

(Πεμ. 6/8/15 - 14:30)

"ΚΟΚΚΙΝΑ" ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ "ΚΟΡΑΚΙΑ" (3)

Όπως μας λένε οι κακές γλώσσες, οι "θεσμοί" δεν δέχονται καμία συζήτηση ακόμα και γι' αυτήν την ως άνω άκρως επιζήμια πρόταση της κυβέρνησης για "φορέα" (Bad Bank), που θα διαχειρισθεί τα "κόκκινα" δάνεια και την οποία, όπως είπαμε, επεξεργάστηκε με το αζημίωτο η Nomura. Οι "θεσμοί" επιμένουν ότι τα "κόκκινα" δάνεια πρέπει να δοθούν στα γνωστά fund - "κοράκια", τα οποία θα διαχειρισθούν ως ωμοί εκβιαστές και με μαζικούς πλειστηριασμούς τα "κόκκινα" δάνεια των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αναμένεται ένα μεγάλο "πάρτυ" και οργιαστική κερδοσκοπία με ανυπεράσπιστα θύματα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες...

(Πεμ. 6/8/15 - 14:45)



ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΝ…

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί! Μόλις το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος έγινε παρελθόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άρχισε να γίνεται προσφιλής στα διαπλεκόμενα μίντια. Στόχος αυτών των μίντια είναι τώρα η «Αριστερή Πλατφόρμα» και τα ηγετικά της στελέχη, γιατί επιμένουν στο «ΟΧΙ» μέχρι τέλους και αντιδρούν στο τρίτο μνημόνιο. Παραφράζοντας τη γνωστή ρήση: πες μου ποιοι σε πολεμούν, για να σου πω αν έχεις δίκιο!

(Κυρ. 2/8/15 - 16:07)

Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Ότι και να ψηφίζεις στο τέλος βγαίνει μνημόνιο! Ο Γ. Παπανδρέου πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού, λέγοντας ότι λεφτά υπάρχουν, για να καταλήξει μετά τις εκλογές να εγκαινιάσει το πρώτο μνημόνιο. Ο ‘’δεξιός’’ Αντ. Σαμαράς κέρδισε τις εκλογές ως σφόδρα αντιμνημονιακός για να φορέσει στη χώρα καπέλο, πάλι με την επίκληση του ευρώ, το δεύτερο μνημόνιο. Τώρα ο αριστερός και κινηματικά αντιμνημονιακός Αλέξης Τσίπρας, πάλι για χάρη  της παραμονής της χώρας στο ευρώ, πάει να φορτώσει στο λαό, παρά την εκλογική αναμέτρηση και το δημοψήφισμα, νέο  τρίτο μνημόνιο. Δεν ξέρουμε αν το τρίτο μνημόνιο  γίνει τελικά πραγματικότητα. Αυτό που αισθανόμαστε, όμως, είναι ότι το πολίτευμα της χώρας ελάχιστη σχέση έχει με δημοκρατία. Μάλλον θα πρέπει να μετονομασθεί σε αυτό που πράγματι είναι: ωμή και αδίστακτη δικτατορία του ευρώ! Αυτή τη νέα γερμανο- ευρωπαϊκή δικτατορία πρέπει να ανατρέψουμε.

(Σαβ. 1/8/15 -18:23)

ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ...

Η κυβέρνηση δεν είχε και δεν έχει σχέδιο θετικής, συντεταγμένης και οργανωμένης εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. Το κυβερνητικό δόγμα είναι απλό. Συμφωνία με τους "θεσμούς" πάση θυσία. Εναλλακτική λύση έναντι της συμφωνίας (νέο μνημόνιο) δεν υπάρχει. Άλλωστε το λέει και το ΚΚΕ: προτιμότερο το μνημόνιο παρά μια Ελλάδα έξω από το ευρώ.

(Παρ. 31/7/15 - 22:53)