Εκλογές made in Berlin








«Ευκλείδη, πάρε εσύ τον Ντάισελμπλουμ κι εγώ θα πάρω τη Μέρκελ και τον Γιούνκερ». Έτσι ενημερώθηκαν οι εκλεκτοί εταίροι μας για την απόφαση περί εκλογών. Σύμφωνα με το «Βηματοδότη» του σημερινού Βήματος, αυτή την εντολή έδωσε ο Τσίπρας στον Τσακαλώτο αμέσως μόλις το Eurogroup ενέκρινε το Μνημόνιο κι επομένως εξασφαλίστηκε η δόση.  Ουδείς άλλος πλην αυτών γνώριζε περί εκλογών καθώς η κυβέρνηση διακινούσε το σενάριο περί θερινών τμημάτων της Βουλής ώστε να ρίχνει στάχτη στα μάτια όχι μόνο του λαού, αλλά και των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδού ο θρίαμβος της διαφάνειας και της συλλογικότητας!
Π.Παπακωνσταντίνου @PPapacon
Κάλυψη στον Τσίπρα για τις εκλογές από...Μέρκελ! Στο ίδιο μήκος κύματος Γιούνκερ, Μοσκοβισί και Ντάιζελμπλουμ. ΟΥΑΟΥ! http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/merkel-meros-tis-lysis-kai-oxi-tis-krisis-i-paraitisi-tsipra 


Και κατά τα άλλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίστηκε από κύκλους του Μαξίμου «δικτάτορας» επειδή κατήγγειλε το αυτονόητο, δηλαδή ότι η ανεπίσημη έδρα της κυβέρνησης έχει μεταφερθεί στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, ενώ η ελληνική Βουλή παίζει διακοσμητικό και μόνο ρόλο. Μάλιστα, αν πιστέψουμε το Βήμα, ο Τσίπρας δίνει γραμμή στη Μέρκελ, αφού η καγκελάριος χρησιμοποίησε σε δήλωσή της αυτούσιο το επιχείρημα του Τσίπρα: «Οι εκλογές είναι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης».

Stavroula_Kats @Stavroula_Kats
Πηγές Γιουνκέρ: Θετική εξέλιξη οι εκλογές - Θα διευρύνουν την στήριξη στο πρόγραμμα http://newpost.gr/politiki/481495/phges-gioynker-thetikh-ekseliksh-oi-ekloges-tha-dieyrynoyn-thn-sthriksh-sto-programma  via @newpostgr

Πηγές Γιουνκέρ: Θετική εξέλιξη οι εκλογές - Θα διευρύνουν την στήριξη στο πρόγραμμα

Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση της Κομισιόν στις πληροφορίες περί προκήρυξης εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.

Μικρή σημασία έχει αν η απόφαση για εκλογές πάρθηκε από τον ίδιο τον Τσίπρα ή απλώς ο Τσίπρας συμμορφώθηκε με την επιλογή του Βερολίνου. Είναι πολύ πιθανό ν’ αποδειχτεί ότι όχι μόνο οι νύχτες, αλλά και οι κάλπες είναι γκαστρωμένες και ότι το ΟΧΙ του Ιουλίου θα καθίσει στο στομάχι του Τσίπρα και των συμμάχων του.

Δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών και προσαγωγές στην πορεία στον Κάκαβο ενάντια στην εξόρυξη χρυσού


Πηγή: Alterthess

Πορεία στον Κάκκαβο ενάντια στην εξόρυξη χρυσού διοργανώθηκε σήμερα Κυριακή 23 Αυγούστου με σύνθημα «Όχι στην αναμονή, στην αναβολή, στα λόγια, στις υποσχέσεις, στην αδράνεια, στις διώξεις, στην αναβολή, στα ψεύτικα διλήμματα, στην καταστολή, στο φόβο». Μέλη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από την Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη αλλά και μέλη κινημάτων από όλον τον κόσμο βρέθηκαν στον Κάκκαβο προκειμένου να διαδηλώσουν. Στην περιοχή οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν ισχυρές- προχώρησαν μάλιστα σε εκτεταμμένη χρήση δακρυγόνων εναντίον των συγκεντρωμένων. Παράλληλα, η αστυνομία κυνήγησε τους διαδηλωτές έως το σημείο που ήταν σταθμευμένα τα οχήματα τους, κάνοντας παράλληλα αλόγιστη χρήση χημικών. Ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν διαδηλωτές πριν αποχωρήσει, ακινητοποιήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσήγαγαν και τα 70 άτομα που επέβαιναν σε αυτό. Πέρα από τις 70 αυτές προσαγωγές, υπήρξαν άλλες 4.

Συνεχής ενημέρωση:
16:45: Εκτός από τις 4 προσαγωγές λίγο νωρίτερα, και τα 70 άτομα που επέβαιναν στο λεωφορείο που ακινητοποιήσαν οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προσαχθεί. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρονται στο ΑΤ Πολυγύρου.

16:40: Σύμφωνα με πληροφορίες 4 είναι οι προσαγωγές.
Να σημειωθεί πως πέρα από το ακινητοποιημένο λεωφορείο με 70 περίπου διαδηλωτές, η αστυνομία έχει ακινητοποιήσει κι άλλα 2 λεωφορεία άδεια και δεν τους επιτρέπει να φύγουν ώστε να πάρουν τους διαδηλωτές που έχουν φτάσει με τα πόδια περίπου έως το Χονδρό Δέντρο.

16:23: Ακινητοποιημένο εξακολουθεί να βρίσκεται ένα λεωφορείο με διαδηλωτές στο βουνό. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι διαδηλωτές δέχτηκαν λεκτική επίθεση από την αστυνομία και αυτήν την ώρα γίνεται έλεγχος ενώ στο σημείο σπεύδει δικηγόρος.

16:09: Η αστυνομία έχει ακινητοποιήσει λεωφορείο πριν αποχωρήσει με τους διαδηλωτές να βρίσκονται μέσα.

16:00: Σε αλόγιστη χρήση δακρυγόνων προχώρησε η αστυνομία εναντίον διαδηλωτών. Μάλιστα αστυνομικές δυνάμεις κυνήγησαν για μεγάλη απόσταση τους διαδηλωτές έως και το σημείο που ήταν σταθμευμένα τα οχήματα τους. Οι διαδηλωτές αποχωρούν πανικόβλητοι.

15:26: Περικυκλωμένοι βρίσκονται οι διαδηλωτές στην πορεία στον Κάκκαβο ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Αστυνομικές δυνάμεις τους πετούν δακρυγόνα και από την πλευρά του ορύγματος και από την πλευρά του εργοστασίου εμπλουτισμού. Η διαδήλωση δεν έχει διαλυθεί, οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο σημείο.

15:19: Δακρυγόνα και από την πλευρά του ορύγματος.

14:54: Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία εναντίον διαδηλωτών. Ένας διαδηλωτής με λιποθυμικό επεισόδιο μεταφέρεται στο κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου.

14:46: Δακρυγόνα από την αστυνομία εναντίον διαδηλωτών που συμμετέχουν στην πορεία. Σε όλη την περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές οπισθοχωρούν.

 

Προσοχή !