Αλώνουν την Ελλάδα τα «αναπτυξιακά» έργα

πηγή: στον Τοίχο

Προεκλογικά δίνουν ελληνική γη σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, EDF και στην προς πώληση ΔΕΗ Α.Ε – Η αριστερή Δούρου ενέκρινε την επένδυση Μπόμπολα.

 

του Ξενοφώντα Ερμείδη
Έκανε πάλι το θαύμα του υπέρ των «αναπτυξιακών» έργων το ΣτΕ εγκρίνοντας τρία αιολικά πάρκα. Τα δύο πρώτα πρόκειται να στηθούν στην θέση «Αέρας» του Δήμου Μουζακίου και στην θέση «Αφεντικό» του Δήμου Αργιθέας. Το έργο ανήκει στην «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε» και για αρχή θα στήσουν 15 ανεμογεννήτριες ισχύος 2ΜW η κάθε μία. Η έγκριση του ΣτΕ «πέρασε» την σχετική απόφαση του Γ.Γ Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας. Ο Γ.Γ περιφέρειας Θεσσαλίας που πήρε την θέση με την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ κατείχε πριν την αναβάθμισή του την θέση του Γενικού Διευθυντή Δασών της περιοχής!  Αν και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βατσουνιάς υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη έκταση ανήκει σε αυτόν το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της επίμαχης έκτασης που υποστηρίζει ο συνεταιρισμός ότι είναι δική του «δεν θεωρείται λυμένο έναντι του Δημοσίου».

Αυτό όμως που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι η ελληνική δικαιοσύνη υποστηρίζει ότι  για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δεν απαιτείται η προηγούμενη εκπόνηση χωροταξικού σχεδιασμού εθνικού ή τομεακού χαρακτήρα.
Με αυτό το δεδικασμένο από εδώ και στο εξής όποιος ιδιώτης θέλει να αναπτύξει το έργο του αρπάζοντας και καταστρέφοντας ελληνική γη για κέρδος δεν τον σταματά τίποτε εφόσον το έργο θα χρίζεται ως «εθνικής σημασίας».