Να δεις τι σού'χω για μετά (τις εκλογές) :Μία σύνταξη ΕΩΣ 600€ για όλους!

Σενάριο που παραπέμπει στις… σκοτεινές εποχές διάλυσης του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος επεξεργάζεται, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.», η Επιτροπή Σοφών που έχει συστήσει ο -τέως πια υπουργός- Γ. Κατρούγκαλος. Αν όλα όσα συζητούνται εντός της Επιτροπής θεσμοθετηθούν από την επόμενη κυβέρνηση, τότε θα μιλάμε για ελεύθερη πτώση των καταβαλλόμενων συντάξεων, που θα κυμαίνεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών της κοινωνικής ασφάλισης, σε ανώτατο επίπεδο στα 500-600 ευρώ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε κατέρρευσε πολιτικά»

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΤΡΡ, η Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την μορφή που τον ξέραμε τελείωσε από τη στιγμή που έφερε μνημόνιο, χαρακτήρισε σφαγείο τη Σύνοδο Κορυφής στην οποία έκλεισε η συμφωνία, τόνισε ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέφρασε ανησυχίες για μετατροπή πρώην συντρόφων της σε Ταλιμπάν υπέρ του μνημονίου.
 Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε κατέρρευσε πολιτικά. Θα ξαναφτιαχτεί αλλά θα είναι πλέον ένα διαφορετικό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι μοναδικό, αλλά αυτή τη στιγμή στηρίζει μνημόνια και καθορίζεται από την πολιτική που υπηρετεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε τελείωσε από τη στιγμή που έφερε το μνημόνιο.

 

Η Ελλάδα στο ευρώ αλλά σαν να έχει βγει από το ευρώ

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Στο εξαίσιο κείμενο του Ηλία, «Το Φιλί», δεν έχω κάτι να προσθέσω.
Απλά, ανέφερε τον συνονόματο μου -τον Άρη Χατζηστεφάνου- και με αφορμή ένα κείμενο του που διάβασα πριν λίγη ώρα, ήθελα να γράψω κάτι παραπλήσιο, βασικά κάποιες σκέψεις πάνω σε αυτό που διάβασα.

Δηλαδή, θα κλέψω την ιδέα του και θα την καπηλευτώ ως δικιά μου.
Στο κείμενο του, ο Άρης Χατζηστεφάνου, στέκεται σε ένα άρθρο της εφημερίδας «Τα Νέα», όπου λίγο-πολύ ενημερωνόμαστε πως το υπέροχο νησί της Ζακύνθου κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό λόγω οφειλών στη ΔΕΗ.
Μάλιστα, το πάει πολλά βήματα παραπέρα και υπενθυμίζει την μέγκα εκτίμηση του Αριστείδη Μπαλτά προ εβδομάδων, πως αν βγούμε από το ευρώ, τα ελληνικά νησιά θα μείνουν χωρίς νερό μέσα σε 48 ώρες.

Δηλαδή η Ζάκυνθος κινδύνευε να μείνει από νερό αν έβγαινε από το ευρώ και τώρα κινδυνεύει να μείνει από νερό μέσα στο ευρώ.

Είναι για γέλια και για κλάματα η όλη φάση.

Φυσικά, ο Χατζηστεφάνου, αναφέρει στη συνέχεια και κάποια άλλα πράγματα, τα οποία θα κλέψω και θα τα κοτσάρω δίπλα σε κάποια δικά μου.
Ας βάλω όμως τελεία στην εκτενή αναφορά στο κείμενο του, για να ξεκινήσω να λέω αυτό που σκέφτομαι.

“Ολα ξεκίνησαν όταν η Ελλάδα χρεοκόπησε μέσα στο ευρώ, το 2010.