το νέο σποτάκι του Σύριζα λέει πολλά: ''Στις 20 Σεπτέμβρη ψηφίζουμε πρωθυπουργό''

Προσέξτε, πρωθυπουργό (όχι κόμμα), αφού τα κόμματα τα γνωρίζουμε :

«Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση με μια ευρεία, όσο γίνεται πιο συμπαγή πλειοψηφία. Διότι έχουμε να υλοποιήσουμε μια συμφωνία που ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί, έχει πολύ μεγάλη σημασία … Τώρα αυτή η κυβέρνηση, πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος για να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίαςΤο όραμα το δικό μου και νομίζω όλων μας στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας. Είναι κυβερνήσεις προγραμματικών συνεργασιών», δήλωνε στον ΒΗΜΑ FM ο προσγειωμένος των προσγειωμένων Γ. Δραγασάκης. (Καθημερινή 8/9/2015).

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Φλαμπουράρης : «Ο Σύριζα δεν επιθυμεί επαναληπτικές εκλογές ακόμα και σε περίπτωση που οι επερχόμενες κάλπες δεν επιτρέψουν το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης».

«Παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ *.Επιστημονική εξήγηση

Πως λέμε παράλληλο σύμπαν ;



Κάθε φορά που βρισκόμαστε σε μία συνειδητή ή υποσυνείδητη επιλογή να διαλέξουμε ή να προτιμήσουμε ανάμεσα σε κάποια πράγματα, τότε, δημιουργούνται τόσες  «πραγματικότητες» ή «παράλληλα σύμπαντα» όσες και οι πιθανότητες επιλογής
Τι είναι παράλληλο σύμπαν
Για κάθε μας επιλογή οι πραγματικότητες χωρίζονται!


Παράδειγμα. Πλησιάζουμε σε ένα καναπέ. Αν καθίσουμε σχηματίζεται η πραγματικότητα Νο1, αν δεν καθίσουμε και προχωρήσουμε τότε σχηματίζεται η Νο2 όπου συνεχίζουμε να προχωράμε. Στην Νο1 όπως καθόμαστε μπορούμε να ονειρευτούμε-φανταστούμε ότι κάνουμε μπάνιο στην θάλασσα γιατί είναι μία επιθυμία μας. Στην Νο2 δεν καθίσαμε στον καναπέ γιατί πήγαμε για μπάνιο: το όνειρο της Νο1…

Και κάπως έτσι, ίσως, να δικαιολογούνται οι «Ιδέες» του Πλάτωνα που «υπάρχουν» κάπου και εμείς τις «συλλαμβάνουμε!


Τι είναι παράλληλο σύμπαν
Οι πολλές πραγματικότητες του ίδιου ατόμου!
Στο παραπάνω παράδειγμα, στην πραγματικότητα Νο1 όπως και στην Νο2 μπορεί να υπάρχουν και άλλες διακλαδώσεις κι έτσι να σχηματιστούν μια σειρά από άπειρους παράλληλους κόσμους, μόνο για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά…

Όλα αυτά μπορούν να συμβούν στον κόσμο των μικροσωματιδίων με βάση την κβαντική θεωρία. Και ας μην ξεχνάμε ότι τα πάντα γύρω μας, ακόμα και εμείς οι άνθρωποι, αποτελούμαστε από μικροσωματίδια και ότι όλες οι πράξεις μας δεν είναι παρά σύνολα χιλιάδων «επιλογών» που πραγματοποιούν αυτά τα μικροσωματίδια κάθε κλάσμα του δευτερολέπτου μέσα στο σώμα μας, στο μυαλό μας και τις σκέψεις μας.


Το όνειρό μας και η πραγματικότητά του! 


  Όπως είδαμε και στο παράδειγμα, όλες αυτές οι «παραδοξότητες» έχουν την δυνατότητα της μεταξύ τους «επικοινωνίας-πρόσβασης» κι έτσι μπορούν να «λυθούν» πολλά μυστήρια, μεταφυσικά και άλλα: déjà vu, προφητείες, ταξίδια στο παρελθόν ή στο μέλλον κλπ.
Τι είναι παράλληλο σύμπαν
Το όνειρό μας και η πραγματικότητά του!
Ένα ακόμα συμπέρασμα
Σε όλες τις περιπτώσεις ο χωροχρόνος που «κολυμπάνε» όλα τα σύμπαντα, βάση απλής λογικής, πρέπει να είναι κοινός, ελαστικός και με την πιθανότητα να μπορούν τα ενυπάρχοντα σύμπαντα να κινούνται, να είναι αλληλοεξαρτώμενα, να έχουν την δυνατότητα έστω κάποιας ευκαιριακής επαφής και κατά πάσα πιθανότατα να εναλλάσσονται, να συγχωνεύονται, να αλληλοεπιδρούν ή και να διασταυρώνονται μεταξύ τους.

Όλα αυτά είναι ιδιότητες του αιθέρα –μιας και πρόκειται για το «κοσμικό ρευστό που πληρεί τα πάντα» όπως είπε ο Ορφέας. Κι απ' ότι φαίνεται ο Αιθέρας και ο χωροχρόνος έχουν πολλά κοινά.
 

Σαν το ''παράλληλο πρόγραμμα'' του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή του 3ου Μνημόνιου
==================

[*] Το «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ – που θα ξεδιπλωθεί σε ορίζοντα 4ετίας – αποσκοπεί στο να δημιουργήσει τους κοινωνικούς και οικονομικούς όρους για την απεμπλοκή της Ελλάδας από την πολιτική της λιτότητας, τη χρηματοπιστωτική καταστολή, τη διαρκή βελτίωση των όρων της συμφωνίας.  


Στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο :

Το μνημόνιο έχει ρήτρα απαγόρευσης εναλλακτικού προγράμματος!
Αφού περιλαμβάνει ρητά και κατηγορηματικά «ρήτρα ιδιοκτησίας» («ενστερνισμός», όπως είναι η φράση των …επίσημων μεταφραστών, βλ. σελ. 1014) και  των δύο προηγούμενων (ν. 3845/2010 και 4046/2012).

Αν μάλιστα στις δύο ρήτρες του τρίτου Μνημονίου (α.ρήτρα ιδιοκτησίας των Μνημονίων και β.ρήτρα απαρέγκλιτης/πιστής τήρησής τους) προστεθούν και οι άλλες βασικές ρήτρες του, δηλαδή:

β.η ρήτρα μη αθέτισης υποχρέωσης (σελ. 1005) και

γ.η ρήτρα απαγόρευσης εναλλακτικού προγράμματος (σελ. 1014),

τότε αντιλαμβάνεται κάθε καλόπιστος αναγνώστης ότι κινδυνεύουμε να βρεθούμε, με συναίνεση της πλειοψηφίας του πολιτικού προσωπικού (ενδεχομένως δε, μετά τις εκλογές και με τη θέληση του ανενημέρωτου λαού μας), προ μιας ολοσχερούς ακύρωσης των βασικών ασφαλιστικών δικλείδων του δημοκρατικού πολιτεύματος της αστικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και βεβαίως προ της αποστέρησης όλων των παραδοσιακών μηχανισμών λειτουργίας της.

 Και σε κάθε περίπτωση:




Μετά λοιπον, το σαξές στόρι του Σαμαρά,η δεύτερη καλύτερη πρόταση για μαζική φαντασίωση είναι το ''παράλληλο πρόγραμμα'' του Τσίπρα.
Το τέλος της προδιαγεγραμμένο όπως της πρώτης





«Μνημονιακός – εγγύηση» ο Τσίπρας!

psemata
η φωτογραφική παρέμβαση δανεισμένη από το blog baznr.wordpress.com/

του Γιώργου Δελαστίκ
Ωραία που τα είπε στα Γιάννενα ο Αλέξης Τσίπρας! «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί πρώτον, την πολιτική σταθερότητα, δεύτερον, την εφαρμογή με όρους μάχης και όχι άνευ όρων παράδοσης…» είπε μεταξύ άλλων ο τέως πρωθυπουργός!

Εφαρμογή πάνω απ’ όλα του Μνημονίου, αλλά με μαχητικό τρόπο! «Αν σήμερα φορούν εθνική προβιά είναι για να πετύχουν την αριστερή παρένθεση με άλλον τρόπο» εξήγησε, αναφερόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι την κυρίαρχη κυβερνητική παρένθεση του ΣΥΡΙΖΑ την είδαμε, την «αριστερή» κυβερνητική πολιτική όμως ούτε την είδαμε μέχρι τώρα ούτε πρόκειται να τη δούμε ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ που πέρασε πλέον ανοιχτά στο μνημονιακό στρατόπεδο, μετά τη θεαματικότατη «μνημονιακή κωλοτούμπα» του Αλέξη Τσίπρα.

Κως: Στρατιωτική άσκηση καταστολής πλήθους εντός πόλεων

Αναδημοσίευση από diktiospartakos.blogspot.gr

Όταν στο παρελθόν αποκαλύφθηκε η διεξαγωγή από τον στρατό και πιο συγκεκριμένα την 71η Αεροεμταφερόμενη Ταξιαρχία της άσκησης Καταστολής Πλήθους «ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ», αρχικά οι τότε ΑΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος και ο ΑΝΥΕΘΑ Μπεγλίτης έκαναν ότι δεν γνώριζαν τίποτε και αργότερα δικαιολογήθηκαν, τονίζοντας ότι πρόκειται για άσκηση ενταγμένη σε Νατοϊκούς σχεδιασμούς και αφορά τις επιχειρήσεις εκτός συνόρων.
στρατός κατασολή πολιτών
Στις 8 Σεπτεμβρίου 2015 όμως, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της 80 ΑΔΤΕ, πραγματοποιήθηκε στην ΚΩ η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) κατά την οποία δοκιμάσθηκε η ετοιμότητα του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης του Σχηματισμού σε αγώνα σε αστικό ιστό! Πρόκειται ακριβώς για την ίδια άσκηση, με τα ίδια σενάρια, τα ίδια μέσα –π.χ. μπουλντόζες εφορμούν εναντίον οδοφραγμάτων κλπ- που εντάσσεται στην εφαρμογή των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας για την αντιμετώπιση των λεγόμενων ασύμμετρων απειλών, δηλαδή των εξεγέρσεων των εργαζομένων, τους μετανάστες κλπ.

Η Γερμανία θα απελάσει 94.000 αιτούντες άσυλο από τα Βαλκάνια



Την είδηση μετέφερε η ιστοσελίδα Β92 της Σερβίας  στις αρχές Αυγούστου  από τη γερμανική εφημερίδα  Die Welt .Και ότι η Γερμανία  θα προχωρήσει στον επαναπατρισμό περίπου 94.000 αιτούντων άσυλο από τα Βαλκάνια επιβεβαιώνει και η Russia Today .

Η Γερμανία θα απελάσει 94.000 αιτούντες άσυλο από τα Βαλκάνια και θα τους απαγορεύσει την επανείσοδο  στη χώρα, είπε ο  Manfred Schmidt, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF). σε συνέντευξη του στην Die Welt.

Ο λόγος είναι ότι οι βαλκανικές χώρες έχουν κηρυχθεί ασφαλείς από πολιτικές διώξεις και ότι τα εν λόγω πρόσωπα είναι «μετανάστες για οικονομικούς  ή κοινωνικούς λόγους», αναφέρει η εφημερίδα Vecernji List του Ζάγκρεμπ.

Σχεδόν όλοι τους, μαζί με την απόφαση απόρριψης της αίτησής τους για άσυλο, θα λάβουν και μία άλλη που θα τους απαγορεύει την επιστροφή και την παραμονή τους στη Γερμανία, δήλωσε ο Manfred Schmidt .

Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων είναι και η τροποποίηση του γερμανικού νόμου περί διαμονής, ο οποίος επιτρέπει μόνο σ’ αυτούς που είναι πλήρως ενσωματωμένοι και έχουν άδεια παραμονής  να συνεχίσουν να παραμένουν στη Γερμανία, δήλωσε ο Schmidt, ο οποίος πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να δοθεί στους αιτούντες άσυλο το «μηνιαίο επίδομα των 143 ευρώ».

Από την άλλη πλευρά, θα επιταχύνεται η επιστροφή  στις χώρες τους όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας διαμονής. Ο αλλοδαπός ο οποίος απελάθηκε ή εκδιώχθηκε δεν μπορεί να επιστρέψει στη Γερμανία για πέντε χρόνια.

Οι γερμανοί βουλευτές από τις τάξεις των συντηρητικών ζητούν να παρθούν επιπλέον μέτρα προκειμένου  να αποτραπεί σε άτομα που προέρχονται από τα Βαλκάνια να ζητούν άσυλο στη Γερμανία.