H Athens Voice απειλεί να βάλει φυλακή τον Δερβενιώτη

Με «μερικούς μήνες φυλακή» και αγωγή ενός εκατομμυρίου ευρώ απειλεί τον γνωστό σκιτσογράφο Σπύρο Δερβενιώτη η Athens Voice – λίγα μόλις 24ωρα από το σάλο που προκάλεσε η lifestyle αντιμετώπιση της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή από το συγκεκριμένο free press.

Ο συντάκτης του κειμένου μάλιστα φαίνεται να πιστεύει ότι ο σκιτσογράφος δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική αφού στο παρελθόν η Athens Voice είχε φιλοξενήσει σκίτσα του.

Σε άλλο κείμενό της η Athens Voice χαρακτηρίζει σαν «φασίστες», κρατιστές και εχθρούς της Ευρώπης, όσους άσκησαν κριτική στα κείμενά της για τη… μόδα της Χ.Α

To σχόλιο του Σπύρου Δερβενιώτη που προκάλεσε την αντίδραση της A.V. 

ΔΝΤ : Η δύναμη της νομισματικής υποτίμησης



Η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε  την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, όπου υποστηρίζεται- ότι το παγκόσμιο εμπόριο εξακολουθεί να καθοδηγείται από την αξία των νομισμάτων, και  οι νομισματικές υποτιμήσεις  εξακολουθούν  να παίζουν μεγάλο ρόλο στον όγκο των εισαγωγών και των εξαγωγών. Αλλά μαζί με την  «ανακούφιση» που αισθάνεται το ΔΝΤ  ανακαλύπτοντας  ότι ο σημαντικός  ρυθμιστικός μηχανισμός εξακολουθεί να λειτουργεί, υπάρχει και ο φόβος  ότι αυτό μπορεί να δικαιολογήσει το νομισματικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συνήθως μας διαφεύγει ότι σε μια παγκόσμια αγορά σε ύφεση, οι νομισματικοί πόλεμοι είναι το αποτέλεσμα μιας μερκαντιλιστικής προσπάθειας ανάκαμψης της οικονομίας σε βάρος των γειτόνων της, αφού πρώτα κατέστρεψε σκόπιμα την εγχώρια ζήτηση .
The Guardian, 28 Σεπτεμβρίου 2015
Στην έκθεση το ΔΝΤ αναφέρει ότι το παγκόσμιο εμπόριο εξακολουθεί να κυριαρχείται από την εξαγωγή εμπορευμάτων, τα οποία πωλούνται πιο εύκολα μετά από μια μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Παλιό αλλά πάντα επίκαιρο: και το 5% να κάνει απ'όσα υπόσχεται...


 Ένας Σαμαράς ντυμένος Τσίπρας

Τα ίδια. Εντελώς. Ευχές, γενικόλογες υποσχέσεις, ψέματα, επώδυνα μέτρα που πρέπει να αντέξουμε, κάβοι, παπαγαλισμοί περί «αποκατάστασης της οικονομικής σταθερότητας, ανάκαμψης της οικονομίας και επιστροφής στην ανάπτυξη και ριζικής μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης με ταυτόχρονη πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας».

Τα ίδια. Εντελώς.