Στήλη Άλατος


 



- Σήμερα θα διδαχθούμε αδέρφια. Γιατί, ο Παρθενώνας διδάσκει «τι σημαίνει η Δημοκρατία,η Ελευθερία,ο Άνθρωπος» μας είπε ο κυρ Κάρολος– ο Παπούλιας όχι ο  άλλος με τα μούσια.
– Κεφάλαιον πρώτον: Τι είναι ο άνθρωπος; 
– Τι ‘ναι ο άνθρωπος χωρίς παιδεία;
– Μετά και τους τελευταίους διορισμούς αναπληρωτών την προηγούμενη βδομάδα, στο νομό Χανίων εξακολουθούν να υπάρχουν 128 κενά σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. Καλημέρα σύντροφε Φίλη…
– Τι ‘ναι ο άνθρωπος χωρίς την υγειά του;
– 3.000 κάτοικοι στη Σύμη εκ των οποίων τα 500 παιδιά. Γιατρός ένας, κι αυτός αγροτικός. Υγείαν έχομεν και το αυτό επιθυμούμε και δι’ υμάς κύριε υπουργέ.
– Τι ‘ναι ο άνθρωπος αν δεν έχει κεραμίδι να βάλει το κεφάλι του από κάτω;
– Έχω ένα δάνειο κόκκινο, κατακόκκινο σαν τις παντιέρες της Αριστεράς, αλλά είμαι συνεργάσιμη δανειολήπτης. Αγαπάω το κελί μου, τρώω το φαί μου και διαβάζω πολύ.
– Τι ‘ναι ο άνθρωπος αν δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα γεράματά του;
– Λέγανε θα σκίσουν το μνημόνιο και τελικά σκίζουν τις συντάξεις. «Αν μείνουν όρθιοι: Θα φτάσουν τις συντάξεις στα 360 ευρώ. Θα εξαϋλώσουν τις επικουρικές & τα εφάπαξ» (Α. Τσίπρας 23/5/2014).
– Τι ‘ναι ο άνθρωπος… Τι είν’ η πατρίδα μας;
– Μην είν’ οι κάμποι; Μην είναι τ’ άπαρτα ψηλά βουνά; Όσα θα μείνουν απούλητα τουλάχιστον;
– Περί Δημοκρατίας και Ελευθερίας μια άλλη φορά. Επιφυλάσσομαι…
Α, και να σας πω… το πολυνομοσχέδιο «δεν καλύπτει το σύνολο των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές» λένε ανώνυμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
– Πάμε όλοι μαζί: «Φερ’ το δεύτερο πακέτο, δε μπορώ, δε μπορώ να περιμένω»…
– Σας αφήνω βιαστικά… Ακούω τρακτέρ να κατεβαίνουν στο δρόμο και μαρσάρουν αγριεμένα…
– Έρχονται οι αγρότες κι εδώ σε θέλω μάστορα. Να ψάχνεις για ισοδύναμα με τη ρόδα του τρακτέρ δυό μέτρα μακριά από το κεφάλι σου…
– Το 1998 ο Σημίτης τους είχε ξεφουσκώσει τα λάστιχα. Μη μου πείτε μετά πως έβαλα ιδέες σε κανέναν…

[--->]