Ποιος δεν έχει ιδέα κύριε Τσίπρα για τον φράχτη στον Έβρο;

 ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Πολιορκημένος από το αντιρατσιστικό κίνημα και το κίνημα αλληλεγγύης ο Τσίπρας.
Καυτή υποδοχή επεφύλαξε το αντιρατσιστικό κίνημα στο Γαλάτσι αλλά και σήμερα το πρωί στη Λέσβο και τη Μόρια στον Αλέξη Τσίπρα και το Μάρτιν Σούλτς. «Ανοίξτε τα σύνορα, ρίξτε τον φράχτη στον Έβρο, σταματήστε τους πνιγμούς στο Αιγαίο» Φαίνεται ότι έχασε την ψυχραιμία του και σίγουρα δεν θεώρησε ορθό να συμβάλει, σιωπώντας στο τριήμερο πένθους στη Λέσβο για τους αδικοχαμένους πρόσφυγες στο Αιγαίο, που ξεβράζονται ασταμάτητα στις ακτές του νησιού αλλά επέλεξε την επίθεση στο αντιρατσιστικό κίνημα.

 Η επίθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά του κινήματος, που διεκδικεί να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και να ανοίξουν τα σύνορα ώστε να υπάρχει ασφαλής είσοδος των προσφύγων και των μεταναστών και να μπει τέλος στους πνιγμούς μικρών Αϊλάν δείχνει ότι ο κυνισμός για τις χαμένες ανθρώπινες ζωές γίνεται επίσημη πολιτική της κυβέρνησης. Αυτός που «δεν έχει ιδέα» τι σημαίνει η ελεύθερη είσοδος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που επιχειρεί να κρύψει κάτω από τα διπλωματικά συμφέροντα και το παζάρι με τον Ερντογάν τα πνιγμένα κορμιά των προσφύγων.
Χαιρετίζουμε τους διαδηλωτές που δεν άφησαν τους απολογητές των φραχτών να παριστάνουν τους σύμμαχους των αλληλέγγυων για τους πρόσφυγες.

Κύριε Τσίπρα, όταν λέμε να πέσει ο φράχτης στον Έβρο δεν προτείνουμε να περνάνε από πάνω οι πρόσφυγες στα κρυφά. Από τα σύνορα τα επίσημα λέμε να μπαίνουν ως άνθρωποι και όχι στα κρυφά ως λαθραία τσιγάρα ή πετρέλαιο. Η εμμονή να χρηματοδοτούν με 3 δις ευρώ τον Ερντογάν, ως ανάχωμα για τους πρόσφυγες, δείχνει ότι δεν έχει τέλος η κατρακύλα υποστήριξης και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Συρία, που ξεσπιτώνουν εκατομμύρια κόσμο.

Δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο στη κυβέρνηση του τρίτου μνημονίου που σπέρνουν τα φτώχεια να ενισχύσει τους δολοφονικούς φράχτες με νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης-hotspot.
Καλούμε το εργατικό κίνημα και την νεολαία, που ετοιμάζονται για την Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη και τη πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη να προχωρήσουν σε αποφάσεις υπέρ της καμπάνιας να ανοίξουν τα σύνορα και να πέσει ο φράχτης, στηρίζοντας την πανελλαδική κινητοποίηση, στις 23 -24 Γενάρη, στην Αλεξανδρούπολη και στο φράχτη στον Έβρο.
[--->]