Ποιος να τους στηρίζει άραγε και γιατί;



Ο Πρίγκιπας   Hassan Ben Talal της Ιορδανίας, για τη σφαγή στο Παρίσι: "Αν οι Χώρες του Κόλπου δεν χρηματοδοτούν τον Ισλαμικό Στρατό , τότε ποιος τον χρηματοδοτεί ;"
- Ναι,όπως ακριβώς χρηματοδοτούσε το καθεστώς της Ιορδανίας  τους αντιδραστικούς ισλαμιστές στο παρελθόν για να τους στρέψει κατά των Αράβων αριστερών και εθνικιστών
 Υ.Γ Παρατηρήστε ότι αναφέρεται στα παιδιά των προσφύγων ως "μελοντικούς βομβιστές" ; 

Prince Hassan Ben Talal on Paris Attacks: "if Gulf countries are'nt financing the IS Group, who is?""  Yeah, just like the Jordanian regime funded Islamist reactionaries in the past in the face of Arab leftists and nationalists.

PS Did you notice that he referred to refugee children as "bombs of the future"?
  

[--->]


Έκλεισε τα σύνορα...



«Πήρα την απόφαση να κλείσουν τα σύνορα», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας





Η ειδησεογραφική κάλυψη της σφαγής του Παρισιού δεν έλαβε υπόψη της ένα στοιχείο με ιδιαίτερη σημασία. Σε δημοσκόπηση του 2014,ο ISIS είχε ένα ποσοστό αποδοχής στη Γαλλία (16%), σχεδόν όσο και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολλανδία (18%). Στις ηλικίες από  18 μέχρι 24 χρονών, η υποστήριξη στο ISIS «εκτινάχθηκε στο 27%. Οι Μουσουλμάνοι αποτελούν περίπου το ένα δέκατο του πληθυσμού της Γαλλίας, οπότε τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι το ISIS είχε την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των μουσουλμάνων της Γαλλίας (και κυρίως της μουσουλμανικής νεολαίας).

Τη δημοσκόπηση έκανε η εταιρεία δημοσκοπήσεων  ICM Research  για λογαριασμό ρωσικού πρακτορείου ειδησεων.


Μετά τη σφαγή της Παρασκευής είναι σίγουρο,  τα ποσοστά αυτά θα έχουν  μειωθεί, κάπως. Παρ 'όλα αυτά, είναι σαφές ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των μουσουλμάνων της Γαλλίας υποστηρίζουν την πιο ακραία έκφραση του ριζοσπαστικού Ισλάμ, προσφέροντας στους τρομοκράτες την ευκαιρία να κινούνται σε φιλικό περιβάλλον.


Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο για να μπορέσει να λυθεί χωρίς τη δημιουργία μεγάλου χάους και πόνου. Με τους υπολογισμούς των Γάλλων είναι προτιμότερες μία ή δύο σφαγές το χρόνο από μια παραβίαση της επισφαλούς κοινωνικής ειρήνης.

http://atimes.com/2015/11/why-france-will-do-nothing-about-the-paris-massacre/