Πρώτη φορά αριστερά κοράκια

Του Δημήτρη Μηλάκα
Για όλα υπάρχει πρώτη φορά. Και όπως για πρώτη φορά …δεν «είδαμε» στην Ειδομένη τα ΜΑΤ να φέρονται με το γάντι (του Box;) στους πρόσφυγες και τους μετανάστες γιατί απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο χώρο της επιχείρησης – σκούπα σε κάμερες και δημοσιογράφους έτσι ήρθε η ώρα, να δούμε για πρώτη φορά τα κοράκια να εφορμούν στα κόκκινα δάνεια.

Από τις πρώτες μέρες που η χώρα έσπευσε να ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ και των πονόψυχων Ευρωπαίων Εταίρων, το μακρινό 2010, η υπόθεση των κόκκινων – μη εξυπηρετούμενων δανείων φάνταζε ξεκάθαρα ως ένας από τους στόχους των φιλεύσπλαχνων τοκογλύφων.

 Έτσι, μαζί με το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας η οποία σιγά σιγά συντελείται μέσα από το ΤΑΙΠΕΔ και τη δημιουργία του νέου υπερ- ταμείου, τον έλεγχο των δημοσίων εσόδων, μέσα από την δημιουργία της ανεξάρτητης (από τον έλεγχο της κυβέρνησης- αλλά υπό τον ασφυκτικό έλεγχο των δανειστών) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ήρθε η ώρα να παραδοθεί στα χέρια των τοκογλύφων και η ιδιωτική περιουσία, μέσα από την κατάπτωση των εγγυήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Κι για μια τέτοια διαδικασία, υπάρχουν οι ειδικοί του είδους, τα περίφημα distress funds, επί το λαϊκότερο τα κοράκια που τρέφονται από τα πτώματα που έχει δημιουργήσει επί μια πενταετία η καταστρεπτική πολιτική των «διασώσεων» μέσα από μνημόνια και αλλεπάλληλες και ανατροφοδοτούμενες δανειακές συμβάσεις.
Καθώς το έργο της καταστροφής που έχει ξεκινήσει από το Καστελόριζο το 2010 και την πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου στο ΔΝΤ «για να μας σώσει» ολοκληρώνεται, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει όποιος κοιτάξει τριγύρω του, ήρθε η ώρα να τραφούν και τα κοράκια των αγορών που θα βάλουν στο χέρι πληρώνοντας τζάμπα, περιουσίες τις οποίες θα εκμεταλλευτούν ή θα μεταπωλήσουν στο πολλαπλάσιο των χρημάτων που έδωσαν για τις αποκτήσουν.

‘Ετσι, όλοι θα είναι ικανοποιημένοι. Και οι τράπεζες που θα σβήσουν από τους λογαριασμούς τους ζημιές, και τα κοράκια που θα κονομήσουν και η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση που τόλμησε αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν Σαμαροβενιζέλοι και άλλοι υπέρμαχοι της λειτουργίας ελεύθερη αγοράς. Θα μείνει, άραγε κανείς δυσαρεστημένος από τις εφορμήσεις των κορακιών οι οποίες θα ξεκινήσουν με την αρχή του νέου χρόνου κατά τις ιδιωτικής περιουσίας;

Πιθανότατα θα δυσκολευτούμε να δούμε την χαρά όλων αυτών που οι δικαστικοί κλητήρες με τη συνοδεία ΜΑΤ θα τους παίρνουν το σπίτι (ας μην είμαστε αφελείς για την προστασία της πρώτης κατοικίας και ας περιμένουμε μέχρι το τέλος Γενάρη…) καθώς, έχουμε την εντύπωση ότι θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία που οι αρχές απέκτησαν στην Ειδομένη: απαγορεύονται οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι…
topontiki.gr 
[--->]

Μαφιόζοι από κάλπη

 Του Γιάννη Λαζάρου
Περιμέναμε μια κυβέρνηση με καθαρά και άφθαρτα πρόσωπα για να μάθουμε ότι για να στηριχθεί η Δημοκρατία πρέπει να είσαι μεγάλο λαμόγιο, μεγάλος μπαταχτσής και μεγάλο καθίκι.
Δημοκρατία που δεν είναι κομματική δεν είναι δημοκρατία. Αν όλα τα κόμματα δεν στηρίξουν τα κόμματα που έχουν φάνε τον άμπακο και δεν έδωσαν ποτέ λογαριασμό, τότε θα έρθουν οι συνταγματάρχες και οι βασιλιάδες.

Αυτά δεν τα ακούς στα καφενεία του χωριού από χαραμοφάηδες που μετά από δέκα τσίπουρα δεν ξέρουν πού πατάνε και πού βρίσκονται αλλά τα ακούς στην Βουλή των Ελλήνων και μάλιστα από τον εξοχότατο αριστερούλη πρόεδρο αυτής, Νικόλαο Βούτση.

Όπως μάθαμε από τον εξοχότατο δημοκρατικό και πάνω απ' όλα αριστερότατο προεδράρα, τους τελευταίους τρεις μήνες οι δανειστές πιέζουν να καταργηθεί το ακατάσχετο που ισχύει για το 40% της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να πληγούν βαρύτατα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που είναι υπερχρεωμένα και έχουν στηρίξει τις ρυθμίσεις του δανεισμού τους στην κρατική επιχορήγηση. Αντί, λοιπόν, ο αριστερότατος να τρίβει τα χέρια του λέγοντας "εδώ θα τα πληρώσετε όσα φάγατε και λογαριασμό δεν δώσατε στέλνοντας την Ελλάδα στον πάτο με τα πανηγύρια σας" πήρε απάνω του το θέμα και έκρουσε κώδωνα κινδύνου.

Ακούστε τι είπε ο προεδράρας: "Αυτό σημαίνει άμεση χρεοκοπία δύο μεγάλων και ιστορικών κομμάτων". Ώπα, τα ιστορικά κόμματα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν από τις στοίβες χρημάτων που έκαναν από κρατικές επιχορηγήσεις και από τα δάνεια τραπεζών και ο Σύριζα φόρεσε μαύρη πλερέζα. Όχι δεν φόρεσε τα μαύρα, ούτε δάκρυ έχυσε για όσα ψηφίζει ακατάπαυστα εναντίον των πολιτών που τους οδηγεί σε χρεοκοπία ζωής αλλά για τους Νουδούληδες και τους Πασοκούληδες που θα χάσουν τους ναούς τους που προσκυνούσαν δεκαετίες για ένα ρουσφέτι λαμογέικο σκίζουν τις δαντελένιες τους κιλότες.

Ο προεδράρας δεν σταμάτησε εκεί αλλά παίρνοντας αφορμή από την οικονομική καταστροφή των κομμάτων χρόνιας κλεψιάς είπε και το απίστευτο που πρέπει να γραφτεί με χρυσά γράμματα κάτω από τους μεγάλους θεωρητικούς της (πραγματικής) Αριστεράς που θυμάται ο πρωθυπουργάρας όταν δεν συναντιέται με δικτάτορες τύπου Αιγυπτίου αλ Σίσι και μακελάρηδες τύπου Νετανιάχου.

"Να βοηθήσουμε όλοι να βγούμε από την κρίση με πανίσχυρα δημοκρατικά κόμματα, με διαφάνεια και θεσμική ενίσχυση. Είμαι κάθετα αντίθετος με την προσπάθεια να απαξιωθεί και να πεθάνει το παρόν πολιτικό σύστημα και τα κόμματα και να αναζητήσουμε, άλλοι λοχίες και άλλοι βασιλιάδες".

Δηλαδή, αν δεν έχουμε όλα αυτά τα υπέροχα, υπέρλαμπρα, πεντακάθαρα κόμματα τότε η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που θα φέρουν Κονδύληδες και Βασιλιάδες Παύλους. Ή θα έχουμε όλους αυτούς ή πάμε για χούντα και βασιλεία.

Ο Βούτσης μπορεί να έφαγε ένα ταψί τσιζ κέικ πριν ανεβεί στο βήμα αλλά ο εγκέφαλός του μια χαρά λειτουργεί όταν θέλει να βάλει το δίλημμα: Απατεώνες ή τανκς. Ο λαός πουθενά στο λογίδριο του Βούτση. Ο λαός είναι ένας μαλάκας ο οποίος αν χαθούν τα λαμογιοκόμματα τότε θα πέσει με τα μούτρα σε λοχίες και βασιλιάδες ως φαστιστολαός που είναι. Τα κόμματα έφεραν την δημοκρατία στην Ελλάδα και όχι ο λαός κι αν ο λαός πληρώνει τις απατεωνιές που έφεραν χρέος και επιβαλλόμενο χρέος συν κατοχή το 2010 στην Ελλάδα, πρέπει να τα στηρίξουμε διότι χωρίς αυτά πάμε χαμένοι.

Ξέρει πολύ καλά ο Βούτσης να δουλεύει για όλα τα στρατόπεδα. Πέρα από την στήριξη που δείχνει στα κολλητάρια του Πασόκους και ΝΔκρατες βγάζει λάδι παράλληλα τις δικτατορίες και τις βασιλείες που άλωσαν το κορμάκι του λαού αφού εμμέσως πλην σαφώς ο Βούτσης μάς είπε ότι αυτοί δεν καταχράστηκαν χρήμα και ο λαός θα τους επιλέξει αν καταρρεύσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Δεν έβαλε τυχαία τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα στην ίδια φράση. Για τον Βούτση και την παρέα του μόνο κομματικό σύστημα υπάρχει και όχι πολιτικό. Όποιος είναι εκτός κομμάτων είναι και εκτός δημοκρατικού τόξου (που έλεγε και ο μνημονιακός αριστερός μπάρμπα Φώτος Κουρέλας)

Δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα, τόσο για όσα αντιλαϊκά ψηφίζουν όσο και για το πόσο φασιστοειδή είναι. Λειτουργούν φανερά ως μία Κόζα Νόστρα μέσα στο κοινοβούλιο που ο ένας καλύπτει τα νώτα του άλλου και πετάνε στον λαό την απειλή ότι χωρίς τους μαφιόζους θα έρθει η ΕΣΑ να μάς σύρει στα υπόγεια της Ασφάλειας για μια βραδιά φάλαγγας.

Παίρνουν τον όρκο για ομερτά μπροστά στα μούτρα μας μετατρέποντας την Βουλή από σπίτι του λαού σε μαφιόζικη γιάφκα. Στήνουν καρτέρι στην Δημοκρατία όποτε κινδυνεύει η φατρία τους και κονομάνε μέσω φόρων όλοι μαζί βάζοντάς σου ως όπλο την απειλή κάθε μέρα στο κούτελο.

Νονοί παντός καιρού και με την επιχείρηση "Κόμμα" ως τέλεια κάλυψη.-

Στον τοίχο

Να τι πανηγυρίζουν !



Νομικά Ανάλατα Νομικά Ανάλατα   

(Constantinos Tsakiridis)

Πανηγυρίζουν οι τσιπραίοι που το 51% του ΑΔΜΗΕ θα μείνει στο δημόσιο ενώ ξέρουν ότι είναι ψέμα.
 

Το 51% που θα μείνει στο δημόσιο θα είναι 34% στο δημόσιο και 17% το ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ). 

Αυτό το 17% θα πάει στο ESM και από εκεί στον στρατηγικό επενδυτή, στον ιδιώτη, για για να πάρει το ESM πίσω τα λεφτά του.
 

Έτσι στο τέλος ο ιδιώτης στρατηγικός επενδυτής θα αποκτήσει το 49+17=66%.
 

Όπως έγινε με τα κρατικά ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια) και τώρα είναι του Λάτση.
 

Λένε ασύστολα ψέματα 

[--->]

Πάρτε πίσω τα 15 εκατ. από την Ελληνικός Χρυσός




της Βάλιας Μπαζού

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με απόφασή του, διατάσσει την ελληνική κυβέρνηση να εισπράξει από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός που συμμετέχει στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, 15,34 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους!

Με την απόφασή του αυτή, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή που είχε κάνει η Ελλάδα κατά… του εαυτού της, ζητώντας να μην εισπράξει τα 15,34 εκατομμύρια, όπως απέρριψε και την προσφυγή που είχε καταθέσει η Ελληνικός Χρυσός για να μην τα επιστρέψει στο Δημόσιο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκεπτικό της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου από το οποίο προκύπτουν και τα επιχειρήματα που ανέπτυξε το ελληνικό Δημόσιο για να μην εισπράξει τα χρήματα.

Συγκεκριμένα το Δημόσιο υποστήριξε ότι δεν πρέπει να πάρει από την Ελληνικός Χρυσός τα 15,4 εκατομμύρια γιατί κινδυνεύει η επένδυση!

Η γνώμη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι κόλαφος, όμως, αφού συγκεκριμένα αναφέρει:

– η Ελλάδα εσφαλμένα υπογραμμίζει ότι η απαίτηση ανάκτησης 15.34 εκ. ευρώ κινδυνεύει να αναστείλει μια άμεση επένδυση αξίας 850 εκ. ευρώ, περιορίζοντας έτσι, αντί να τονώσει, την οικονομική ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό, σε μια περίοδο μείζονος οικονομικής κρίσης για τη χώρα καθώς η ενίσχυση δεν χορηγήθηκε ούτε για τις επενδύσεις περιφερειακού χαρακτήρα, μήτε για την προστασία του περιβάλλοντος, μήτε για την απασχόληση

Με τη σημερινή του απόφαση το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ακόμα ότι:

– η Ελλάδα χορήγησε πλεονέκτημα στην Ελληνικός Χρυσός από μεταφορά κρατικών πόρων καθώς η μεταπώληση των μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός σε τιμή χαμηλότερης της αγοραίας τιμής, συνεπάγεται μείωση των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου σε σχέση προς τα έσοδα που θα μπορούσε να έχει αποκομίσει, και συνεπώς, απώλεια πόρων,

– η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής φόρου για τη μεταβίβαση της κυριότητας των μεταλλείων συνιστά κρατική ενίσχυση καθώς συνεπάγεται τόσο πλεονέκτημα για την Ελληνικός Χρυσός όσο και απώλεια πόρων για τον κρατικό προϋπολογισμό,

– η κρατική ενίσχυση παρείχε πλεονέκτημα στην Ελληνικός Χρυσός έναντι των ανταγωνιστών της, και αυτό συνεπαγόταν κίνδυνο στρέβλωσης του ανταγωνισμού και επηρεασμού του μεταξύ κρατών μελών εμπορίου

Από το Ποντίκι