Ο κομμουνιστοφάγος Κουρουμπλής

 


Γιάννης Λαζάρου 
Η προσπάθεια της ταύτισης των θηριωδιών του Ναζισμού με τα κομμουνιστικά καθεστώτα από το παρασκήνιο περνά στο προσκήνιο. Η επικράτηση της Ναζιστικής λαίλαπας στην αποκαλούμενη Ενωμένη Ευρώπη, εκτός των άλλων "μικρών" για τα κυβικά της εχθρών, ανοίγει κατά μέτωπο επίθεση  στον κομμουνισμό.  
Αφού βάφτισε  ευρωσκεπτικιστές όλους όσους είναι αντίθετοι με την θανατηφόρο πολιτική της έχοντας όλα τα όπλα στην διάθεσή της, κάνει και προληπτικές κινήσεις φοβούμενη μήπως υπάρξει έστω και καμία ιδεολογική αναταραχή από παλιές ιδεολογίες. Έτσι λοιπόν, ρίχνοντας το πιο ισχυρό όπλο της στους υποτακτικούς της δηλαδή το χρήμα θέλει να είναι σίγουρη πως  θα τα εξαφανίσει όλα και πάνω απ' όλα τον κομμουνισμό από τον οποίον πιστεύει πως  κινδυνεύει.

Επειδή υπάρχει μπόλικο χρήμα και όλα αγοράζονται έφτιαξε ειδικά προγράμματα με τα οποία θα ταΐζει τους υποτακτικούς. Το τελευταίο ονομάζεται «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα - Ευρώπη για τους πολίτες, 2014-2020" και θα διαθέσει 185.468.000 για τους κυνηγούς κεφαλών. Στις σελίδες  9 και 10 αναφέρεται πως "Στόχος του προγράμματος, είναι να χρηματοδοτήσει έργα που εξετάζουν τα αίτια των απολυταρχικών καθεστώτων και ειδικά το ναζισμό, σταλινισμό και τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα". 

Ο ''προστάτης΄΄ του Ολαντρέου,τρομάρα του

Με τον παρακάτω στίχο του Γιώργου Σκούρτη, “Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί / τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί / κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές…”, οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ καλούν σε συλλαλητήριο ενάντια στην διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Ολόκληρο το κάλεσμα έχει ως εξής: