OΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕ­ΤΕΙΟ 7, 8 ΚΑΙ 11 ΙΑ­ΝΟΥΑ­ΡΙΟΥ

 OΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕ­ΤΕΙΟ 7, 8 ΚΑΙ 11 ΙΑ­ΝΟΥΑ­ΡΙΟΥ: Κείμενο των 5 εκζητούμενων από τις Ιταλικές αρχές


  Κείμενο των 5 εκζητούμενων από τις Ιταλικές αρχές

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους συμφοιτητές, τους συντρόφους και όλο τον κόσμο του αγώνα να κάνουν δική τους την υπόθεση των διώξεων, να πάρουν θέσεις μάχης, να μπλοκάρουν τις εκδόσεις στην πράξη.

1.

Την 1η Μαη 2015 μια με­γα­λειώ­δης δια­δή­λω­ση λαμ­βά­νει χώρα στα πλαί­σια της Ερ­γα­τι­κής Πρω­το­μα­γιάς στο Μι­λά­νο. Δεν ήταν απλά μια μέρα γε­νι­κής απερ­γί­ας, αλλά μια μέρα Πα­νι­τα­λι­κής συ­νά­ντη­σης των κι­νη­μά­των (σω­μα­τεία βάσης, κοι­νω­νι­κά κέ­ντρα, φοι­τη­τι­κές και μα­θη­τι­κές ομά­δες, επι­τρο­πές αγώνα για τη στέγη, με­τα­να­στευ­τι­κές κοι­νό­τη­τες, το κί­νη­μα No Tav κλπ) ενά­ντια στα μέτρα λι­τό­τη­τας που περ­νού­σε το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα η κυ­βέρ­νη­ση Ρέν­τσι. ‘Hταν επί­σης και το απο­κο­ρύ­φω­μα ολό­κλη­ρου του κι­νή­μα­τος ΝO EXPO ενά­ντια στην πα­γκό­σμια επι­χει­ρη­μα­τι­κή έκ­θε­ση EXPO 2015 με συμ­με­το­χή κό­σμου από πολ­λές χώρες της Ευ­ρώ­πης και τα προ­κλη­τι­κά χλι­δά­τα εγκαί­νιά της, την ημέρα εκεί­νη. Η μα­ζι­κό­τη­τα και η δυ­να­μι­κή της δια­δή­λω­σης ήταν το απο­κο­ρύ­φω­μα ενός κι­νή­μα­τος επτά χρό­νων που έθεσε σε αμ­φι­σβή­τη­ση την έκ­θε­ση και την πο­λι­τι­κή εκ­στρα­τεία γύρω από αυτήν, φέρ­νο­ντας σε κρίση τις πο­λι­τι­κές κα­ριέ­ρες των κυ­βερ­νη­τι­κών αξιω­μα­τού­χων και το­πι­κών “αρ­χό­ντων”.

Επτά χρό­νια πριν, το 2008, ο δήμος του Μι­λά­νου ανα­λαμ­βά­νει να φι­λο­ξε­νή­σει την έκ­θε­ση. Για χάρην αυτής, τσι­με­ντο­ποιού­νται 1100 στρέμ­μα­τα γης, απο­φα­σί­ζε­ται ο εκτο­πι­σμός ντό­πιων με σκοπό την αρ­πα­γή των κα­τοι­κιών και της γης τους, ώστε να υπο­τα­χθούν στα  ανα­πτυ­ξια­κά σχέ­δια αλλά και στην ισο­πε­δω­τι­κή εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σή τους. Τα αφε­ντι­κά βά­ζουν στοί­χη­μα το Μι­λά­νο να γίνει η πιο ελ­κυ­στι­κή για τα κε­φά­λαια πόλη, προ­σπα­θούν να την ανα­δεί­ξουν σαν επι­χει­ρη­μα­τι­κή πρω­τεύ­ου­σα και να την προ­μο­τά­ρουν σαν το 8ο θαύμα για την ντό­πια ερ­γα­τι­κή τάξη, στην οποία υπό­σχο­νται ανά­πτυ­ξη και νέες θέ­σεις ερ­γα­σί­ας. Μια ολό­κλη­ρη πόλη στι­λι­ζά­ρε­ται από πο­λυ­τε­λή κτί­ρια, νέους αυ­το­κι­νη­τό­δρο­μους και φα­ντα­σμα­γο­ρι­κά έργα. Πίσω από τις ανα­πτυ­ξια­κές βι­τρί­νες οι μίζες πέ­φτουν σαν ντό­μι­νο η μια μετά την άλλη, οι τρά­πε­ζες δα­νεί­ζουν, δια­χει­ρί­ζο­νται και ξε­πλέ­νουν χρήμα για τους υπο­λοί­πους, οι ερ­γο­λά­βοι φρο­ντί­ζουν να κα­θυ­στε­ρούν τα έργα για να έρ­θουν υπερ­τι­μο­λο­γή­σεις και φυ­σι­κά, ανά­με­σα στους υπε­ρερ­γο­λά­βους εμπλέ­κο­νται και μα­φιό­ζοι με τις εται­ρεί­ες τους.