Όχι στη "σιωπηλή" σφαγή του κουρδικού λαού

              Συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα στις 18.00 και πορεία στην τουρκική πρεσβεία
kuds - sigkentrosi

 Εδώ και μήνες, η ζωή κρατά την ανάσα της στις κουρδικές περιοχές της ανατολικής Τουρκίας. Πρώτα ήρθαν οι βομβιστικές επιθέσεις, μετά οι άλλες επιθέσεις και τελευταία η ολομέτωπη έφοδος του τουρκικού στρατού. Όχι, στην ανατολική Τουρκία δεν γίνεται πόλεμος. Ο πόλεμος θέλει δύο ισοδύναμα μέρη. Στην ανατολική Τουρκία, ένα κράτος, ένας στρατός πολεμά έναν λαό. Τον κλείνει μέσα στις πόλεις του, του γκρεμίζει τα σπίτια, του στερεί το νερό και την τροφή, του μακελεύει τα παιδιά και τα αφήνει άταφα στους δρόμους να κείτονται για μέρες. Μανάδες δεν μπορούν να θρηνήσουν τους γιους και τις κόρες τους όπως τα αρχέγονα ήθη υπαγορεύουν στους αιώνες. Παιδιά βλέπουν τους γονιούς τους νεκρούς και δεν μπορούν να τους θάψουν, να συλλογιστούν την ορφάνια τους. 200.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Και αυτό το έγκλημα περνά σιωπηλά, αδιαμαρτύρητα, απαρατήρητα, άκλαυτα.
  
   [--->]

Εντείνεται η φυγή κεφαλαίων από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία




Εντείνεται η φυγή κεφαλαίων από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. (Οι γερμανικές τράπεζες είναι πράγματι ασφαλείς;)

Η διαδικτυακή πύλη FXStreet δημοσιεύει μια σύντομη ανάλυση σχετικά με τη νέα κρίση που έχει αρχίσει να διαγράφεται στην Ευρωζώνη. Με την έναρξη ισχύος των οδηγιών σχετικά με το bail-in, εντείνεται η φυγή κεφαλαίων από την περιφέρεια προς το κέντρο και οι ανισορροπίες στο Target2 φτάνουν σε νέα υψηλά. Σαυτά τα πλαίσια , οι χώρες του κέντρου δεν δείχνουν καμία πρόθεση (από τη σκοπιά τους, δικαίως) να συνεργαστούν για την επίλυση της κατάστασης.

Mike Shedlock, 11 Ιανουαρίου 2016

 
Ο φόβος είναι διάχυτος!

ΠΟΙΟΣ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ;




ΕΚΤΑΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα χρόνια που περάσανε οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟ.ΜΕ. και το κίνημα αλληλεγγύης στον αγώνα τους, δώσανε και δίνουν έναν σκληρό αγώνα για την επιβίωση του εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ. στα χέρια των ίδιων των εργατών. Μέσα σε αντίξοες συνθήκες, απέναντι στην βία της ανεργίας και της απαξίωσης, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. δίνουν ένα μάθημα αγώνα καθώς εδώ και τρία χρόνια έχουν επαναλειτουργήσει την παραγωγή, με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν, στο πρωτότυπο καθεστώς της εργατικής αυτοδιεύθυνσης, της άμεσης δημοκρατίας και τους εργατικού και κοινωνικού ελέγχου της παραγωγής. 
Από την πρώτη μέρα ίδρυσης του, το μακρινό 2006, το σωματείο της ΒΙΟ.ΜΕ. έδωσε και δίνει καθημερινά αγώνες τόσο για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων, αλλά και για την υπεράσπιση των κοινωνικών αναγκών, όποτε έχει προκύψει ανάγκη. Σε αυτή την μακρά πορεία στον χρόνο, το σωματείο της ΒΙΟ.ΜΕ. έχει παλέψει μαζί με το σύνολο των αγωνιζόμενων κομματιών της ελληνικής κοινωνίας, στην πράξη και όχι μόνο με λόγια,  ενάντια στα μνημόνια των κυβερνήσεων και της τρόικας, έχει σταθεί δίπλα και μαζί σε πλειάδα εργατικών και κοινωνικών αγώνων, από τις Σκουριές μέχρι την ΕΡΤ, τον Αγγελιοφόρο, την Κοκα-Κόλα, την ΕΛΒΟ, την Wind και τη Vodafone, τις απολυμένες καθαρίστριες και άλλους πολλούς που μόνο η παρουσίαση τους θα ξεπερνούσε κατά πολύ τις ανάγκες αυτής της σύντομης ανακοίνωσης, έχει παραχωρήσει εγκαταστάσεις για να στεγαστούν οι προμήθειες που καθημερινά μεταφορτώνονται για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, έχει συνδράμει στο να ανοίξει Εργατικό Ιατρείο, παράρτημα του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης στα ανατολικά, μέσα στον χώρο του εργοστασίου. Αυτοί είναι οι σύμμαχοί μας στον αγώνα, οι μαχόμενοι άνθρωποι των εργατικών και κοινωνικών κινημάτων.

Συγκλονιστική υποκλοπή: ο πόλεμος του Σαρκοζί κατά του Καντάφι και της Ιταλίας




Είναι πλέον γνωστοί – στους πιο υποψιασμένους - οι πραγματικοί λόγοι της επίθεσης κατά του Καντάφι το 2011 από τον Σαρκοζί τον Μπλερ και το ΝΑΤΟ, και μια διστακτική αλλά υπάκουη Ιταλία, μια στρατιωτική επίθεση που κατέληξε στο θάνατο του δικτάτορα της Λιβύης και στο σημερινό χάος τύπου «Ιράκ». Λόγοι που δεν θα τους δείτε βέβαια να αναφέρονται στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και στον συστημικό Τύπο.

Ελίτ που δεν διστάζουν να εξαπολύσουν πόλεμους με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, να κατασκευάζουν αποδεικτικά στοιχεία με ανυπόστατα επιχειρήματα για να ρίξουν ξένες κυβερνήσεις, εδώ και δεκαετίες βομβαρδίζουν άμαχους πληθυσμούς, δημιουργούν αυτοκρατορίες του κακού μέσω τρίτων, όπως το Ισλαμικό Κράτος και στη συνέχεια αποσύρονται χωρίς να λογοδοτούν σε κανένα δικαστήριο. Νέες αποικιακές δυνάμεις, ακόμη χειρότερες, αν είναι δυνατό, από εκείνες του δέκατου ένατου αιώνα.

Οι πραγματικοί λόγοι ενός ακόμη γεωπολιτικού επεισοδίου σε πετρελαϊκές χώρες – από τους γάλλους και βρετανούς «συμμάχους» - έγιναν γνωστοί, ωστόσο, μετά από τη δημοσίευση ορισμένων από τα 3.000 ηλεκτρονικά μηνύματα της Χίλαρι Κλίντον που δημοσίευσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις 31
του περασμένου Δεκέμβρη  ύστερα από δικαστική απόφαση.

Στα
e-mail περιγράφεται με σαφήνεια η γεωπολιτική και οικονομική κατάσταση, που οδήγησε τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο στην απόφαση να ανατρέψουν ένα καθεστώς σταθερό και σε γενικές γραμμές φιλικό προς την Ιταλία : τα δύο τρίτα των αδειών εκμετάλλευσης πετρελαίου το 2011 ήταν της στα χέρια του ιταλικού ENI (Εθνικός Οργανισμός Υδρογονανθράκων), ο οποίος είχε επενδύσει μεγάλα ποσά σε υποδομές και εγκαταστάσεις εξαγωγής, επεξεργασίας και αποθήκευσης. Υπενθυμίζουμε ότι η Λιβύη είναι η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου στην Αφρική, και ότι η Ιταλία ήταν ο κύριος προορισμός του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Λιβύης.