Ο κατήφορός τους δεν έχει τέλος .''Στηρίζει και την ισραηλινή κατοχή η κυβέρνηση Τσίπρα;''

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφήμεριδα Haaretz η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ουγγαρία ειναι οι μόνες χώρες που στηρίζουν το Ισραήλ ενάντια στην ευρωπαϊκή απόφαση, η οποία μεταξύ άλλων ζητά σαφή σήμανση των προϊόντων που προέρχονται απο κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη

Για άλλη μια φορά στο πλευρό του κράτους του Ισραήλ βρίσκεται η κυβέρνηση Τσίπρα,καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, του EU-OBSERVER επιχείρησε να μπλοκάρει απόφαση της ΕΕ εναντίον των παράνομων επικοισμών σε κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα του EU-OBSERVER.
Το σχέδιο δήλωσης συζητήθηκε, την Παρασκευή, από πρέσβεις κρατών μελών της ΕΕ στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας (ΕΠΑ) στις Βρυξέλλες.
 Πηγή της ΕΕ ανέφερε ότι η Ελλάδα εξέφρασε αντιρρήσεις και ότι η ΕΠΑ θα συναντηθεί και πάλι την Κυριακή ή τη Δευτέρα το πρωί, να συμφωνήσει στην τελική διατύπωση, πριν δώσουν την τελική τους έγκριση οι υπουργοί Εξωτερικών .
Η πηγή ανέφερε ότι η Ελλάδα θέλει να κόψει την παράγραφο με τίτλο «ΕΕ θα συνεχίσει να κατηγορηματικά και απερίφραστα να κάνει τη διάκριση ανάμεσα στο Ισραήλ και σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη από το Ισραήλ.» Επιθυμεί επίσης περισσότερες αναφορές σε πράξεις της «τρομοκρατίας» εναντίον του Ισραήλ.
 Η Ισραηλινή καθημερινή εφημερίδα, Haaretz, επικαλούμενη Ισραηλινούς αξιωματούχους, αναφέρει, ότι η Γαλλία, η Ιρλανδία και η Σουηδία υποστηρίζουν αυστηρές διατυπώσεις εναντίον των επικοισμών.
Επίσης λέει ότι η Γερμανία «προσπαθεί» να προωθήσει τα Ισραηλινά συμφέροντα «αλλά … χωρίς επιτυχία».

[--->] 

Ένας «Μπίμπι» (Νετανιάχου ) θα τους σώσει. 

Ετσι να νομίζουν

Αν ψάχνουν για κορόιδα, ας κοιταχτούνε στον καθρέφτι

Τουρκία: Δήλωση Τούρκων ακαδημαϊκών για την ειρήνη




Ειδησεογραφικό  Πρακτορείο ANF


Πάνω από χίλιοι πανεπιστημιακοί υπέρ της ειρήνης που έγιναν στόχος σφοδρής επίθεσης από το καθεστώς την προηγούμενη εβδομάδα για τη δήλωση τους «Εμείς δεν θα γίνουμε μέρος αυτού του εγκλήματος», με νεώτερη δήλωση τους καταγγέλλουν τις επιθέσεις που δέχθηκαν επειδή τάχθηκαν υπέρ της ειρήνης και κατά του πολέμου.

Οι πανεπιστημιακοί δέχονται σφοδρές πιέσεις και διώξεις, μετά από εντολή του Τούρκου Πρόεδρου,που τους αποκάλεσε «προδότες» και «δήθεν διανοούμενους». Δεκάδες διανοούμενοι που υπέγραψαν τη δήλωση για ειρήνη απολύθηκαν από τις θέσεις τους ή κρατούνται από την αντιτρομοκρατική, ενώ στα γραφεία τους εισέβαλλε η αστυνομία αναζητώντας «αποδεικτικά στοιχεία που να τους συνδέουν με την τρομοκρατία».

Η δήλωση των τεσσάρων σημείων από ακαδημαϊκούς ολόκληρης  της χώρας επικρίνει έντονα τον πόλεμο εναντίον του κουρδικού λαού με το πρόσχημα τις ύπαρξης οδοφραγμάτων και χαρακωμάτων σε κουρδικές περιοχές.

Στη νέα δήλωση αναφέρεται:

1. Το καθεστώς Ερντογάν δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί την σημερινή κατάσταση χάους που αυτό το ίδιο έχει δημιουργήσει για να επιβάλει την δικιά του ιδεολογία και να καταστείλει τις διαφορετικές ιδέες που εκφράζονται από τους ακαδημαϊκούς και άλλα τμήματα της τουρκικής κοινωνίας κατά τρόπο που υπερβαίνει την  περίοδο του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 12η Σεπτεμβρίου.

2. Τα οδοφράγματα και τα χαρακώματα δεν είναι η πραγματική αιτία για τη σημερινή κατάσταση χάους. Η αιτία είναι οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους Κούρδους και δεν κρατήθηκαν από το 1919. Η απογοήτευση και η πικρία που προκλήθηκε από την αποχώρηση από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τη συνεχή καταστολή των Κούρδων.

3. Το καθεστώς Ερντογάν δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί αυτά ως δικαιολογία για να σκοτώνει τους κούρδους πολίτες αυτής της χώρας, να τους καταπιέζει και να τους προσβάλλει, σέρνοντας τα πτώματα τους πίσω από τεθωρακισμένα και να μετατρέπει τις πόλεις τους σε ερείπια.

4. Το PKK δεν πρέπει να διολισθαίνει στην τυφλή τρομοκρατία και να πλήττει αμάχους, την ώρα που αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική εξόντωση του κράτους,να αφήνει τους δικούς του ανθρώπους σε απόγνωση και να δίνει την δικαιολογία στην κυβέρνηση να εφαρμόζει ακόμα πιο καταπιεστικές πολιτικές.
 

Χθες, ο δημοφιλής γλωσσολόγος και φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι ο οποίος συνυπογράφει το κείμενο των 1000 και πάνω τούρκων ακαδημαϊκών αρνήθηκε την πρόσκληση του Ερντογάν να επισκεφτεί την Τουρκία για να δει με τα μάτια την κατάσταση. Με e-mail  τουστην Guardian, δήλωσε: "Αν αποφασίσω να πάω στην Τουρκία δεν θα είναι επειδή θα έχω δεχτεί την πρόσκλησή του Ερντογάν, αλλά όπως έχω κάνει συχνά στο παρελθόν ύστερα από πρόσκληση των πολλών και γενναίων αντιφρονούντων, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων οι οποίοι δέχονται σφοδρές επιθέσεις εδώ και πολλά χρόνια. Ο Τσόμσκι είπε επίσης ότι ο Ερντογάν ακολουθεί δύο μέτρα και σταθμά σε θέματα τρομοκρατίας.

ANF

 [--->]