Στο φως η Σύμβαση Παραχώρησης των Αεροδρομίων. Κόλαφος για τους εργαζόμενους και το δημόσιο συμφέρον

 


 Λάμπρος Ντούσικος* 
Μέσα σε 997 σελίδες μεταφρασμένες βιαστικά και αδέξια στα ελληνικά, η Ε.Ε., η σημερινή κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ προσπαθούν να παραχωρήσουν τα 14 πιο κερδοφόρα Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας στη Γερμανία, εκπορνεύοντας μαζί μ’ αυτά την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και του έθνους.

Νο­μί­ζουν ότι αρ­κούν 997 σε­λί­δες για να πα­ρα­δώ­σουν την Ελ­λά­δα στους σύγ­χρο­νους αποι­κιο­κρά­τες, μια χώρα που μέσα στον ει­κο­στό αιώνα έζησε πα­γκό­σμιους και εμ­φυ­λί­ους πο­λέ­μους, που έζησε δι­κτα­το­ρί­ες και διε­θνείς γε­ω­πο­λι­τι­κές πα­ρεμ­βά­σεις, που έζησε τη βία του κα­πι­τα­λι­σμού και τη δια­πλο­κή των κερ­δο­σκό­πων, και πα­ρό­λα αυτά, πάντα κα­τά­φερ­νε να υψώ­νει το ανά­στη­μά της έστω και χι­λιο­πλη­γω­μέ­νο.

Όλοι αυτοί που νο­μί­ζουν ότι ο ελ­λη­νι­κός λαός είναι ένα παί­γνιο, δεν έχουν δι­δα­χτεί τί­πο­τα από τη σύγ­χρο­νη Ιστο­ρία της Ελ­λά­δας. Μπο­ρεί οι ση­με­ρι­νοί Υπουρ­γοί και εντε­ταλ­μέ­νοι που υπέ­γρα­ψαν τη Σύμ­βα­ση Πα­ρα­χώ­ρη­σης των Πε­ρι­φε­ρεια­κών Αε­ρο­δρο­μί­ων να μην ακο­λου­θή­σουν άμεσα το δρόμο τη δι­καιο­σύ­νης, μέχρι τότε όμως θα κα­τα­γρα­φούν στη συ­νεί­δη­ση των Ελ­λή­νων πο­λι­τών ως εθε­λό­δου­λοι και υπο­τα­κτι­κοί.

Δεν τα ρωτάνε αυτά ....

Οι αμερικανοί κατασκευάζουν αεροπορική βάση στη βόρεια Συρία

Rimelan-Airbase.jpg

 
Δημοσιεύματα αυτή την εβδομάδα αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει την κατασκευή αεροπορικής βάσης στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους βορειοανατολική Συρία. Αν και κυκλοφορούσαν κάποιες φήμες και νωρίτερα, μια σειρά  νεότερα δημοσιεύματα αυτή την εβδομάδα, έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτούς τους ισχυρισμούς.



Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής :



  •     Η αεροπορική βάση φέρεται να βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα νότια της μικρής πόλης Rimelan, στη μακρινή βορειοανατολική άκρη της Συρίας, κοντά στο ιρακινό Κουρδιστάν που ελέγχεται από τις Μονάδες Λαϊκής Άμυνας (YPG) πάνω από 2 χρόνια.

  •     Ο υπό συζήτηση αεροδιάδρομος είναι μια πρώην γεωργική περιοχή η οποία πριν ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα ήταν ένας επιπεδοποιημένος διάδρομος προσγείωσης μήκους 700 μέτρων περίπου.

  •     Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Al-Akhbar του Λιβάνου, ο διάδρομος θα επεκταθεί στα 2500μ μήκος και στα 250 μέτρα πλάτος.

  •     Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η υπό κατασκευή αεροπορική βάση θα καλύπτει μια περιοχή 10 εκτάριων.

  •     Το πρακτορείο ειδήσεων των YPG ανέφερε ότι «ελικόπτερα άγνωστου εθνικότητας» πετούν κοντά στην αεροπορική βάση.

  •     Το Al Jazeera φέρεται να έχει έλθει σε επαφή με ακτιβιστή των SDF (Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας) ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν καταλήξει σε συμφωνία με τις YPG να χρησιμοποιήσουν τη βάση για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις των SDF εναντίον του ISIS.

  •     Η Κεντρική Διοίκηση των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ (CentCom) μέχρι στιγμής αρνείται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα δημοσιεύματα για την κατασκευή του αεροδρόμιου.


Η ΗΠΑ ενισχύουν τη συνεργασία τους με τις SDF


Αν τα δημοσιεύματα αυτά αποδειχθούν βάσιμα, έστω και εν μέρει, αυτό θα ισοδυναμεί με σημαντική κλιμάκωση της συμμετοχής των ΗΠΑ στη Συρία. Ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δώσει την έγκριση του για την ανάπτυξη λίγο περισσότερων από 50 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην βόρειο-ανατολική Συρία για να βοηθήσουν τις SDF, η λειτουργία μιας αεροπορικής βάσης θα απαιτούσε μια σημαντική αύξηση του αριθμού του στρατιωτικού προσωπικού, καθώς και βοηθητικού προσωπικού.



Το πιο σημαντικό είναι, ότι αν πράγματι οι ΗΠΑ χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση για να αυξήσουν το επίπεδο της αεροπορικής υποστήριξης που παρέχουν στις SDF ,τότε αυτό θα είναι μια επιπλέον ένδειξη ότι οι ΗΠΑ επέλεξαν αυτή την ομάδα ως προτιμώμενο σύμμαχό τους στη Συρία, μετά την αποτυχία των άλλων μετριοπαθών δυνάμεων στη χώρα. Ο ρόλος που θα διαδραματίσει η υποτιθέμενη αεροπορική βάση Rimelan κατά πάσα πιθανότητα θα φανεί πιο πολύ στην επόμενη επίθεσή των SDF κατά του ISIS, ενάντια στο προπύργιο της οργάνωσης στην πόλη Al-Shaddadi.



Επιπλέον, με την κατασκευή αεροπορικής βάσης στο έδαφος της Συρίας χωρίς την άδεια του καθεστώτος,οι ΗΠΑ δείχνουν ότι γιαυτούς ο Άσαντ δεν είναι πλέον ο νόμιμος κυβερνήτης της Συρίας, και ότι θα εγγυηθούν την ασφάλεια των προτιμώμενων συμμάχων τους. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, αυτής της κίνησης είναι ότι η de facto διαίρεση της χώρας θα γίνει πιο πιθανή, με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία σήμερα να υποστηρίζουν άμεσα διαφορετικά στρατόπεδα για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.