Σκουριές: Nέες παράνομες εργασίες δόμησης στο εργοστάσιο εμπλουτισμού

 _DSC2421
Υποτίθεται ότι ζούμε σε ευνομούμενη χώρα και υποτίθεται ότι στις ευνομούμενες χώρες τέτοια πράγματα δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν… Στις Σκουριές, η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει κατασκευάσει ένα ολόκληρο εργοστάσιο μέσα στο δάσος, ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ! Οι κάτοικοι που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στις Σκουριές την Παρασκευή 19/2, διαπίστωσαν ότι η ανέγερση του ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ εργοστασίου  συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς, χωρίς αιδώ και χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα.
 _DSC2364
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μας γελούν τα μάτια μας και ότι αυτό που βλέπουμε δεν είναι «δόμηση του εργοστασίου» αλλά «εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού»! Επειδή το 2012 η εταιρεία δεν μπορούσε να βγάλει άδεια δόμησης για το εργοστάσιο, μια και το κτίριο που ζητούσε να χτίσει ήταν αντίθετο στην τότε ισχύουσα νομοθεσία, έκανε το εξής κόλπο: με μια ΨΕΥΔΗ βεβαίωση μηχανικού περί «τήρησης των όρων δόμησης της περιοχής του έργου», πήγε στην  αρμόδια για τα μεταλλεία υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και πήρε πρώτα την άδεια εγκατάστασης του εξοπλισμού, δηλαδη την άδεια να κατασκευάσει το εσωτερικό του εργοστασίου.

Πρόκειται προφανώς για ένα παράλογο πρωθύστερο. Με πρόσχημα αυτή την άδεια και χωρίς καμία παρέμβαση ή έλεγχο από την αρμόδια υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη, η Ελληνικός Χρυσός κατασκεύασε ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του εργοστασίου, δημιουργώντας τετελεσμένα στις Σκουριές. Έμεινε να υπολείπεται μόνον η τοποθέτηση του μεταλλικού στεγάστρου και τώρα ΠΑΡΑΝΟΜΑ το φτιάχνουν και αυτό.

Η συνέχεια εδώ 

Η Άγκυρα βομβαρδίζει τους Κούρδους και στέλνει ενισχύσεις στους τζιχαντιστές στη Συρία



Οσα συμβαίνουν εντός των συνόρων της Τουρκίας – τα μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει ο στόχος μιας άγριας λογοκρισίας (μετά την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα έχει εκ νέου ανασταλεί η λειτουργία των κοινωνικών δικτύων και στις εφημερίδες απαγορεύτηκε να δημοσιεύουν λεπτομέρειες από την επίθεση) - δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα το καθεστώς.

Η Άγκυρα πάνω απ 'όλα φοβάται ότι οι συνεχείς στρατιωτικές επιτυχίες των Κούρδων και του στρατού της Δαμασκού - που επιχειρούν με όλο και μεγαλύτερο συντονισμό – μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα οδηγήσουν στην ήττα των πολιτοφυλακών της τζιχάντ κυρίως στο Χαλέπι και στην πόλη Azaz, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Αν οι φονταμενταλιστές χάσουν τον έλεγχο της Azaz  δεν θα μπορούν να φτάνουν σ’ αυτούς όπλα ή ενισχύσεις και στη συνέχεια, η πτώση του Χαλεπίου θα είναι θέμα ημερών.  

Δεν είναι τυχαίο ότι, ενώ το πυροβολικό και τα τουρκικά μαχητικά σφυροκοπούν τις θέσεις των Κούρδων κατά μήκος των συνόρων, εκατοντάδες εθελοντές τζιχαντιστές (τόσο «μετριοπαθείς» όσο και «εξτρεμιστές») κατέφτασαν επιτόπου για να δώσουν ισχυρό χέρι βοηθείας στους αποκλεισμένους συντρόφους τους στην Azaz, περνώντας μέσα από τα τουρκικά σύνορα τα οποία υποτίθεται είναι σφραγισμένα, αλλά προφανώς πολύ πορώδη, όταν είναι να δοθεί ένα χέρι βοήθειας στις δυνάμεις που υποστηρίζουν τα συμφέροντα του νεο-οθωμανικού καθεστώτος. 

Αυτοί που έφτασαν στη συριακή πόλη είναι μόνο οι εμπροσθοφυλακή. Ακολουθούν άλλοι 1500, με βαρύ πυροβολικό και συνοδευόμενοι από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters [*] ο Abu Issa, ο διοικητής μιας από τις ένοπλες ομάδες της λεγόμενης «συριακής αντιπολίτευσης ». Ο χρόνος είναι λίγος, γιατί ο κλοιός σφίγγει.
 
Ενώ η κουρδικές δυνάμεις προελαύνουν προς την Azaz, χθες οι συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις - των οποίων οι YPG αποτελούν τον βασικό κορμό –κατέλαβαν μία σημαντική πετρελαιοπηγή στη βορειοανατολική επαρχία της Hasaka, κοντά στο Shaddadi,από το Ισλαμικό Κράτος μπλοκάροντας την κεντρική οδό προς τη Μοσούλη, ένα προπύργιο του χαλιφάτου στο γειτονικό Ιράκ.
 Την ίδια στιγμή ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, απελευθέρωσε την Kansba, στρατηγική τοποθεσία στην παράκτια επαρχία της Latakya σχεδόν εντελώς καθαρή πλέον από τις ομάδες των ισλαμιστών, κάτι που θα δώσει νέα ώθηση στην αντεπίθεση εναντίον των «ανταρτών», που υποστηρίζονται από Σαουδική Αραβία και την Τουρκία.

  Για να σταματήσει την προέλαση των κουρδικών και των συριακών δυνάμεων η Άγκυρα δια στόματος του αντιπροέδρου Akdogan,ζητά την άμεση εφαρμογή μιας «
ασφαλούς ζώνης » εντός του συριακού εδάφους, πλάτους 10 χιλιόμετρων και μήκους περίπου 50, που θα περιλαμβάνει και τη στρατηγικής σημασίας πόλη της Azaz.  
Όπου, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, οι τζιχαντιστές των διαφορετικών ομάδων στρατολογούν δια της βίας πολίτες που βρίσκονται στα χέρια τους προκειμένου να τους ρίξουν κατά των Κούρδων μαχητών και των κυβερνητικών δυνάμεων που είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την τελική επίθεση.