Μία ακόμα προεκλογική ''δέσμευση'' του επίτιμου Δρ.


Για καταστροφική συμφωνία κυβέρνησης - Τράπεζας Πειραιώς για την ΕΒΖ μιλούν οι εργαζόμενοι 

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, υπέβαλε σήμερα ο Δημήτρης Γιαννακίδης, διαφωνώντας με το σχέδιο βιωσιμότητας της εταιρείας που προωθείται. «Διαφωνώ κάθετα με βασικές πτυχές του επιχειρησιακού πλάνου και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά πώληση περιουσιακών στοιχείων της ΕΒΖ και κυρίως με την εκποίηση των δύο θυγατρικών που διατηρεί στη Σερβία», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γιαννακίδης.

"Αυτό το συρματόπλεγμα δεν είναι εδώ για να σταματήσει κάποιον εχθρικό στρατό αλλά για να σκαλώσουν πάνω του αβοήθητα παιδιά|

80χρονος Γερμανός εθελοντής στην Ειδομένη:
«Αυτό το συρματόπλεγμα δεν είναι εδώ για να σταματήσει κάποιον εχθρικό στρατό αλλά για να σκαλώσουν πάνω του αβοήθητα παιδιά. Δεν έχουμε μάθει τίποτα από το παρελθόν μας. Ντροπή στην Ευρώπη. Μόνο σε ότι έχει να κάνει με λεφτά είναι Ευρωπαίοι.»
Ο 80χρονος είναι ο Norbert Blüm. Παλιό υψηλόβαθμο στέλεχος του συντηρητικού, παρακαλώ, CDU (το κυβερνών κόμμα της Μέρκελ). Διετέλεσε για 16 συνεχόμενα χρόνια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επί καγκελαρίας Χέλμουτ Κολ.
[--->]

Οι Κούρδοι της Συρίας αποφασίζουν για ομοσπονδία στις επόμενες 24 ώρες



Αξιωματούχοι από την Αυτόνομη Διοίκηση του συριακού Κουρδιστάν (Rojava) συναντήθηκαν προκειμένου να αποφασίσουν αν θα εφαρμόσουν ή όχι ένα ομοσπονδιακό σύστημα στις ελεγχόμενες από τους Κούρδους περιοχές της βόρειας Συρίας. Οι κούρδοι αξιωματούχοι αναμένεται να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους μέσα στις επόμενες 24 ώρες, ενώ στη Γενεύη συνεχίζονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία υπό την αιγίδα των Η.Ε. 

Ο Ρηγκαν στο Πεκίνο




του  Carlo Formenti 

«Ο Άνταμ Σμιθ στο Πεκίνο» είναι ο τίτλος ενός βιβλίου του Giovanni Arrighi πριν από λίγα χρόνια, όπου προβλήθηκε το επιχείρημα ότι η Κίνα διατηρεί, παρά την πολιτικές απελευθέρωσης της αγοράς, χαρακτηριστικά που τη διαφοροποιούν από τις «καθαρά» καπιταλιστικές χώρες: η προτίμηση της για παραγωγές έντασης της εργασίας που εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα απασχόλησης και μια πολιτική που επιδιώκει ισορροπημένη σταθερότητα ακόμα και σε βάρος μιας περιοδικής επιβράδυνσης της ανάπτυξης, πέρα, φυσικά, από το στρατηγικό ρόλο της κρατικής παρέμβασης στην οικονομία.