Λέιλα Χάλεντ: Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό

Ο θρύλος της παλαιστινιακής αντίστασης στο Resistance Festival 2016
(24-25-26 Ιουνίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο)  
  
Είναι μεγάλη μου χαρά που θα επισκεφτώ την Ελλάδα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Έρχομαι να εκπροσωπήσω τον Παλαιστινιακό λαό που εξακολουθεί να υποφέρει από την ισραηλινή κατοχή, συνεχίζει όμως να αντιστέκεται.

Το 1969 πέταξα πάνω από την Αθήνα, στην αεροπειρατεία της TWA. Μίλησα στον υπεύθυνο του πύργου ελέγχου στο αεροδρόμιο της Αθήνας και έστειλα μήνυμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό που εκείνη την περίοδο υπέφερε από την στρατιωτική χούντα.

Εμείς οι Παλαιστίνιοι νοιώθουμε όλους του λαούς που καταπιέζονται γιατί υποφέραμε πριν από 69 χρόνια και ο πόνος της νάκμπα εξακολουθεί να είναι ζωντανός.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές ήμασταν πολύ χαρούμενοι και θεωρούσαμε πως αυτή η νίκη θα είχε θετικό αποτέλεσμα στην αμοιβαία μας σχέση.
Ωστόσο σοκαριστήκαμε από τις πολιτικές της κυβέρνησης σε σχέση με το Ισραήλ. 

Πρώτα η συμφωνία για το φυσικό αέριο μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. 

Δεύτερον, οι στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ, Ελλάδας και Ισραήλ. Θεωρούμε ότι αυτές οι πολιτικές δεν εξυπηρετούν τους Έλληνες με κανέναν τρόπο.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι η Ελλάδα περνάει οικονομική κρίση, αλλά η λύση δεν βρίσκεται στους εχθρούς της ανθρωπότητας (ΗΠΑ και Ισραήλ). Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει την θέληση να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις χωρίς να εξαρτάται από εκείνους που είναι υπαίτιοι για τα βάσανά του.

Από τα βάθη της καρδιάς μου στέλνω επαναστατικούς χαιρετισμούς και την υποστήριξή μου στις προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και στον λαό που πιστεύει στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον σιωνισμό, το απαρτχάιντ, την κατοχή και την καταπίεση.

Λέιλα Χάλεντ
15 Ιουνίου 2016