Βερολίνο όπως Λονδίνο



 jobcenter
 
Υπό όρους τα επιδόματα ανεργίας σε άνεργους από την ΕΕ

Μια είδηση ​​των τελευταίων ημερών έρχεται να ανατρέψει τελείως την προκατασκευασμένη εικόνα – ευρωσκεπτικιστές= μισαλλόδοξοι και ρατσιστές, ευρωπαϊστές = ανεκτικοί και υπέρ της ενσωμάτωσης - η οποία εξυπηρετεί καθαρά τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε σχέδιο νόμου που περιορίζει σημαντικά την πρόσβαση των αλλοδαπών στα επιδόματα ανεργίας όπως προβλέπεται από το πακέτο «Hartz-IV»,συμπεριλαμβανομένων και αυτών που προέρχονται από τις άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής. Το Βερολίνο είχε συντάξει το νομοσχέδιο από τον Απρίλιο, στα χνάρια του βρετανικού προκειμένου να μειώσει, όπως λέει, το λεγόμενο «κοινωνικό τουρισμό», δηλαδή, την τάση των πολιτών από τις χώρες της Ανατολής και της νότιας Ευρώπης να μετακινούνται προς τη Γερμανία, προκειμένου να επωφεληθούν από τα κοινωνικά επιδόματα που προσφέρονται αδιακρίτως.

Με τη νέα περιοριστική νομοθεσία όμως αυτό που γίνεται είναι να καταπατάτε η αρχή της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των Γερμανών υπηκόων και των άλλων εργαζόμενων, συμπεριλαμβανομένων των κοινοτικών, αφού με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια στρωματοποιημένη αγορά εργασίας ως προς τα δικαιώματα και τις εγγυήσεις και λύνει ακόμα περισσότερο τα χέρια σε κράτος και εργοδοσία για να εκβιάζουν. Ότι,δηλαδή, γίνεται και με τους πολίτες εκτός Ε.Ε. σε ολόκληρη την ήπειρο.

Σύμφωνα με το κείμενο που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία - Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών - οι άνεργοι Ευρωπαίοι πολίτες που κατοικούν στη Γερμανία δεν θα μπορούν πλέον παίρνουν επίδομα ανεργίας αν δεν έχουν συμπληρώσει το λιγότερο πέντε χρόνια νόμιμης διαμονής στη χώρα. Με τον τρόπο αυτό, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι σήμερα, θα αναγκάζονται να δέχονται κάθε είδους εργασίας, με χαμηλότερους μισθούς και λιγότερα δικαιώματα από τους Γερμανούς.

«Το πράγμα είναι ξεκάθαρο. Μόνο όποιος ζει μόνιμα εδώ, εργάζεται και πληρώνει τις εισφορές, δικαιούται να απολαμβάνει τα οφέλη του κοινωνικού μας συστήματος», εξηγεί η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας Andrea Nahles - σοσιαλδημοκράτισσα και πρώην συνδικαλίστρια - μετά την έγκριση του σχεδίου νόμου του από το υπουργικό Συμβούλιο.

Ο νέος νόμος - συνέχεια παρόμοιων μέτρων που έχουν ληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια σε άλλες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης - στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανόδου της ακροδεξιάς αφού υιοθετεί ορισμένα από τα επιχειρήματα της προπαγάνδας των «Εναλλακτικών για τη Γερμανία», οι οποίοι από πέρυσι βλέπουν τα εκλογικά ποσοστά τους να ανεβαίνουν κατακόρυφα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Κράτος τρομοκράτης



 Αποτέλεσμα εικόνας για κατεδαφισεις σπιτιών παλαιστινίων

Το σκεφτόμουν χθες: δεν είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι στον 21ο αιώνα υπάρχει ένα κράτος τρομοκράτης που ονομάζεται Ισραήλ, το οποίο εξακολουθεί να κατεδαφίζει τα σπίτια των οικογενειών των υπόπτων (χωρίς να τους έχει δικάσει κάποιο δικαστήριο), ακόμα και τα σπίτια των συγγενών τους;