Επιτέλους, μαύρο στα ''βοθρολύμματα'' της διαπλοκής ! Η αρχή έγινε από την ΕΡΤOpen


 «Μαύρο» επιχείρησαν να ρίξουν για τρίτη φορά στην ελεύθερη φωνή της ERTopen. Η πρώτη φορά ήταν στις 23 Σεπτεμβρίου 2015, η δεύτερη στις 8 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους και η τρίτη σήμερα, 24 Οκτωβρίου 2016 με την κατάσχεση των μηχανημάτων εκπομπής.



Ανακοίνωση – Καταγγελία
Αγία Παρασκευή 24/10/2016
ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤΟΠΕΝ
ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΟΥΝ 

Την ώρα που όλη η Ελλάδα, η Βουλή και το ΣτΕ κυριαρχείται από το νέο μαύρο στα κανάλια, αυτή η ώρα επιλέχτηκε από καρεκλοκένταυρους, εγκάθετους, αντιδημοκράτες, εχθρούς της πολυφωνίας και της ελευθεροτυπίας
να ρίξουν μαύρο και στην ΕΡΤΟΠΕΝ. 

Για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο που προσπαθούν με την κατάσχεση των μηχανημάτων εκπομπής να μας φιμώσουν. Η πρώτη φορά ήταν στις 23/9/15 με τις προσαγωγές και του προεδρείου της ΠΟΣΠΕΡΤ, η δεύτερη 3 μήνες μετά και η τρίτη τώρα. 

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να μας επιστραφεί ΟΛΟΣ ο εκδικητικά κατασχεμένος εξοπλισμός 

Καταδικάζουμε και εγκαλούμε όλους αυτούς τους νοσηρούς εγκεφάλους που κρύβονται πίσω από τέτοιες στοχευμένες και εκδικητικές ενέργειες , που για χάρη των αφεντικών, θέλουν να κλείσουν όποια φωνή δεν ελέγχουν.
Όλοι γνωρίζουν ότι στο ραδιόφωνο δυο αποφάσεις του Δ΄ τμήματος του ΣτΕ και της ολομέλειας του, έχουν κρίνει τελεσίδικα ότι κανένας ραδιοφωνικός σταθμός δε λειτουργεί σε νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας, πόσο μάλλον όταν η κυβέρνηση και ο ίδιος ο υπουργός επικρατείας πρόσφατα εγκαινίασε τη λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν και εκεί υπήρχαν δυο δημόσιοι Ρ/Σ σταθμοί της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤΟΠΕΝ ο σταθμός της ελεύθερης έκφρασης που αναμεταδίδεται και από άλλους σταθμούς στα FM στην περιφέρεια θα συνεχίσει να λειτουργεί στο διαδίκτυο και θα προσπαθήσουμε άμεσα να ξαναεκπέμψουμε στο λεκανοπέδιο και πάλι μέσω των FM.

Η ΕΡΤΟΠΕΝ έδινε και δίνει βήμα σε όλους όσους πολεμούν τα μνημόνια και τα θανατηφόρα μέτρα που φέρνουν στις πλάτες της κοινωνίας και που αφανίζουν γενιές ολόκληρες.

Η ΕΡΤΟΠΕΝ είναι μια αναγκαιότητα για την κοινωνία και τους αποκλεισμένους από άλλα ΜΜΕ και την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση που φιλοξενούν κυρίως φιλομνημονιακές φωνές με στόχο την χειραγώγηση και την προπαγάνδα.. 

Η ΕΡΤΟΠΕΝ με την παγκοίνως γνωστή ιστορία της και με τη συμβολή της στους συνδικαλιστικούς αγώνες και διεκδικήσεις καθώς και στον αγώνα για την κατάργηση των μνημονίων - δικαιούται και θα παραμείνει ανοιχτή.
Θα συνεχίσει να είναι η φωνή του κάθε αγωνιστή, για δικαιοσύνη, ισονομία, δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία και υπέρ της κοινωνίας των πολιτών και των αναγκών τους. 

Η ΕΡΤΟΠΕΝ ενόχλησε και θα συνεχίσει να ενοχλεί όλους αυτούς που πρεσβεύουν τις πολιτικές των μνημονίων της φτώχιας και της εξαθλίωσης, όλους αυτούς που μας θέλουν υποταγμένους για να τους μοιάζουμε και αδιαμαρτύρητα να δεχόμαστε «το σφάξε με αγά μου να αγιάσω». 

Η ΕΡΤΟΠΕΝ ενόχλησε και θα συνεχίσει να ενοχλεί γιατί στον αυταρχισμό της κυβέρνησης ζητά να απαντήσουμε με συνεχή αγώνα μέχρι να ανατρέψουμε τα μέτρα οδοστρωτήρα των μνημονίων και όσους τα πρεσβεύουν. 

Η ΕΡΤΟΠΕΝ ενόχλησε και θα συνεχίσει να ενοχλεί με τη συνέπεια της άλλα κυρίως με την αντοχή της παρά το λυσσαλέο πόλεμο που δέχεται και τώρα από την κυβέρνηση και τα τσιράκια της, άσχετα αν αυτά έχουν ή δεν έχουν θεσμικό ρόλο. 

Η ΕΡΤΟΠΕΝ ενόχλησε και θα συνεχίσει να ενοχλεί γιατί, όλοι όσοι στηρίζουν το αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα είναι ανιδιοτελείς, αλληλέγγυοι και καταθέτουν την ψυχή τους επιτελώντας το καθήκον τους, που είναι βαρύ σαν την ιστορία της.
Αγωνίζονται υπερασπίζοντας την ελευθεροφωνία, την δημοκρατία και τα συνταγματικά δικαιώματα, τιμώντας τους λαϊκούς αγώνες και το αίμα που χύθηκε για κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία, οπλίζοντας και οπλισμένοι με δύναμη ώστε να θεριέψουν οι αγώνες μας.

Η ΕΡΤΟΠΕΝ ενόχλησε και θα συνεχίσει να ενοχλεί γιατί όλοι εμείς θα λειτουργήσουμε, είτε το θέλουν, είτε όχι .
Το μέταλλο μας έχει σφυρηλατηθεί σε αγώνες ανένδοτους και νικηφόρους.
Όλοι μαζί, κοινωνία - αλληλέγγυοι- ΠΟΣΠΕΡΤ και συνδικάτα δηλώνουμε ότι κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει.
Είναι η ώρα τώρα να αντιπαρατεθούμε με αυτές τις πολιτικές της εξαθλίωσης, του αφανισμού και της αναξιοπρέπειας. 

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΕΡΤΟΠΕΝ – ΑΝΟΙΧΤΗ!
ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ – ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ- Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

[--->]


Το Θείο χέρι του Παππά έκανε πάλι το θαύμα του

Τα «βρήκαν» ΣΕΒ και Βελκουλέσκου – Κοινό μέτωπο κατά του… κορπορατισμού



Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο, λέει η λαϊκή παροιμία, και ταιριάζει απόλυτα στο κοινό μέτωπο που φαίνεται να αναπτύσουν το ΔΝΤ και η Ντέλια Βελκουλέσκου με το ΣΕΒ κατά των εργαζομένων, αδειάζοντας ουσιαστικά το υπουργείο Εργασίας και την… αντίστασή του έναντι του νέου εργασιακού «Αρμαγεδδώνα». ΣΕΒ και Βελκουλέσκου, όπως προκύπτει μετά τη συνάντησή τους, φαίνεται να τα «βρήκαν» σε κρίσιμα θέματα, όπως οι ομαδικές απολύσεις, με τον πρώτο επιπλέον να ζητεί «πάγωμα» του κατώτατου μισθού για δύο χρόνια. «Ούτε πάνω ούτε κάτω ο κατώτατος μισθός για τα επόμενα δύο χρόνια», ήταν η θέση που προέβαλε ο ΣΕΒ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δανειστές απέρριψαν από το πρώτο ραντεβού τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων).
·         «Οι μισθοί των Ελλήνων αυξάνονταν περισσότερο από τους μισθούς των Γερμανών».
·         «Γι αυτό έφταιγε κυρίως το παλιό σύστημα της διαδικασίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων».
·         «Οι μισθοί αυξάνονταν γρηγορότερα από την παραγωγικότητα κι αυτό ήταν από τις βασικές αιτίες δημιουργίας των σημερινών ελλειμμάτων»
…είπαν άλλοι εκπρόσωποι των θεσμών, αποκαλώντας «κορπορατισμό» το παλιό σύστημα και βάζοντας πάγο το αίτημα για επιστροφή στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Η Βελκουλέσκου υποστήριξε πως το παλιό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων ήταν «στρεβλό» και οδήγησε σε χαμηλή παραγωγικότητα και στα σημερινά ελλείμματα, ενώ οι εργοδότες απάντησαν πως το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας δεν είναι το μισθολογικό κόστος, αλλά η σταθερότητα του περιβάλλοντος και η αποεπένδυση που εντείνεται.
Όπως αναφέρει το protothema.gr, οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων είπαν: «Παρά την τεράστια μείωση του μισθολογικού κόστους και τις μεγάλες απώλειες εισοδήματος έχουμε υποχωρήσει αντί να κερδίσουμε σε θέσεις ανταγωνιστικότητας. Άλλωστε προφανώς ο σκοπός της Ε.Ε. είναι να συγκλίνουν οι μισθοί και παρά τις αυξήσεις των προηγούμενων ετών ποτέ δεν πλησιάσαμε το επίπεδο των γερμανικών μισθών».

ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, σε αντίθεση με το ΣΕΒ, επιθυμούν την επαναφορά των διαπραγματεύσεων τόσο για τον κατώτατο μισθό όσο και για τους κλαδικούς μισθούς. Ωστόσο και οι τρεις εργοδοτικοί φορείς θεωρούν «στρέβλωση» τη δυνατότητα που έχει ο εργαζόμενος να προσφεύγει μονομερώς στον ΟΜΕΔ. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η δυνατότητα επανήλθε μετά από σχετική απόφαση του ΣτΕ το 2014. «Οι διαιτητικές αποφάσεις που δίνουν αυξήσεις είναι εκτός πραγματικότητας και δεν μπορούμε να τις εφαρμόσουμε», υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων.

Ο ΣΕΒ επιθυμεί την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σε έκτακτες περιπτώσεις για τη διάσωση και εξυγίανση των επιχειρήσεων, ενώ η ΕΣΕΕ προτείνει αύξηση του ποσοστού απολύσεων από 5% σε 10% όπως προβλέπει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο Κοστέλο εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, ενώ για τον υποκατώτατο μισθό για τους νέους επιφυλάχθηκε να συμβουλευτεί τους νομικούς συμβούλους του.