Συριζέικη προπαγάνδα : Στο δρόμο που χάραξε ο Θανάσης



Φαιδρότητες :



ΣΥΡΙΖΑΣ : Για κάθε ευρώ επιβάρυνσης, θα υπάρχει ένα ευρώ ελάφρυνσης 
 Για κάθε μέτρο που θα προβλέπει μια επιπλέον επιβάρυνση, προβλέπεται ένα αντίμετρο το οποίο θα έχει μια αντίστοιχη ελάφρυνση. Εξ ου προκύπτει και η διαπίστωση ότι είναι μηδενικής δημοσιονομικής απόκλισης . Αλλά,αν για όσα παίρνουν δίνουν άλλα τόσα, ποιος ο λόγος να πάρουν μέτρα ; Αφού 1-1=0. Ασε που προυπόθεση για τα αντίμετρα είναι το θηριώδες ''κινέζικο''  πλεόνασμα 3,5%. Αυτό είναι το λεγόμενο τέλος της λιτότητας





Υ.Γ. Το 0 = 0 =14 %  του (γερο) Μητσοτάκη το θυμάται κανείς ;

====================



Τι δώσαμε και τι (δεν) πήραμε στο χθεσινό Eurogroup - «Κουβέντα» για χρέος και πλεονάσματα



Eτεροβαρές είναι τελικά το ... προσχέδιο πολιτικής συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, το οποίο "πέτυχε" η κυβέρνηση στο χθεσινό Εurogroup. Η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να μειώσει σημαντικά το αφορολόγητο όριο εισοδήματος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των κατ' επάγγελμα αγροτών, να μειώσει περικόψει ακόμη περισσότερο τις συντάξεις και να απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις από το 2019!

Σε ... αντάλλαγμα αυτών των δραματικών υποχωρήσεών της έλαβε αόριστες υποσχέσεις από την πλευρά των ... "θεσμών" ότι από το 2020 - αν και εφόσον η Ελλάδα έχει επιτύχει στο τέλος του 2019, πρωτογενές πλεόνασμα ίσο ή μεγαλύτερο του 3,5% του ΑΕΠ - θα της δοθεί το δικαίωμα να εφαρμόσει ορισμένα "αντισταθμιστικά" μέτρα που θα προβλέπουν φορολογικές ελαφρύνσεις για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

 Έτσι, παρά τις... πανηγυρικές διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου για επίτευξη συμφωνίας "win win", η ωμή πραγματικότητα με την οποία θα βρεθεί αντιμέτωπο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όταν λίγο μετά την Καθαρά Δευτέρα επιστρέψουν στην Αθήνα τα κλιμάκια των επιθεωρητών των δανειστών, θα είναι η άσκηση νέων αφόρητων εκβιαστικών πιέσεων για την άμεση νομοθέτηση νέων επαχθών δημοσιονομικών μέτρων ύψους τουλάχιστον 3% του ΑΕΠ, τα οποία θα εφαρμοστούν από το 2019! 

Κι όλα αυτά θα συμβούν χωρίς η Ελλάδα να έχει αποσπάσει ακόμη κάποια δέσμευση από τους "θεσμούς" για το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, πότε θα ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στην λεγόμενη "ποσοτική χαλάρωση" της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ώστε να πάρει σημαντική ανάσα ρευστότητας η ελληνική οικονομία) και πότε θα εφαρμοστούν τα μεσομακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. 

 http://www.dikaiologitika.gr/