Σακοράφα: «Τι γιορτάζατε στη Ρώμη; Το Brexit ή την άκρα δεξιά;»



«Είναι ύβρις να λέτε στον ελληνικό λαό ότι η συνέχιση της πολιτικής που τον έφτασε σε κατάσταση επαιτείας, θα οδηγήσει στη σωτηρία του» είπε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου απευθυνόμενη στον επίτροπο κ.Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Η Σοφία Σακοράφα άσκησε έντονη κριτική στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι εφτά χρόνια τώρα με πρόθυμες κυβερνήσεις, απειλώντας και εκβιάζοντας τον λαό, ευτέλισαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία, επέβαλλαν αποικιοκρατικές συμφωνίες για εκατό χρόνια και διέλυσαν την κοινωνία. Επισήμανε ωστόσο πως φαίνεται ότι η Ελλάδα, σ΄ αυτή τη συγκυρία, είναι το χρήσιμο εργαλείο για να παγιώσουν τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης, που τελικά δείχνει να τους εξυπηρετεί.

Ολόκληρη η τοποθέτηση της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου:

«Κύριε Επίτροπε,
Σας ρωτάω ευθέως.
 

Ποιός είναι ο πραγματικός σας στόχος; Γιατί είναι ύβρις να λέτε στον ελληνικό λαό ότι η συνέχιση της πολιτικής που τον έφτασε σε κατάσταση επαιτείας θα οδηγήσει στη σωτηρία του. Εφτά χρόνια τώρα, με πρόθυμες κυβερνήσεις, απειλώντας και εκβιάζοντας τον λαό, ευτελίσατε τη κοινοβουλευτική δημοκρατία, επιβάλατε αποικιοκρατικές συμφωνίες για εκατό χρόνια και διαλύσατε την κοινωνία.

Όσο για το χρέος… σε δυσθεώρητα ύψη και κατά γενική ομολογία αδύνατο να εξυπηρετηθεί.

Τι παραπάνω ζητάτε από τον Ελληνικό λαό; Σταματήστε πάντως να μιλάτε για πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.
Κύριε Επίτροπε,
 

Οι πολιτικές σας παράγουν Brexit, τους ακροδεξιούς πρώτο κόμμα στην πατρίδα σας, στην Ολλανδία παραλίγο να γίνουν κυβέρνηση.

Τι γιορτάζατε στη Ρώμη; Τις ευρωπαϊκές αρχές που καταπατώνται ή την Ευρώπη πολλών ταχυτήτων που προωθείτε;
Φαίνεται ότι η Ελλάδα, σ΄ αυτή τη συγκυρία, είναι το χρήσιμο εργαλείο σας για να παγιώσετε τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης που τελικά δείχνει να σας εξυπηρετεί.”