Εμείς δεν παίρνουμε μίζες όπως ο Κούλης. Τα δίνουμε τζάμπα



Ενα από τα τόσα παραδείγματα :

''Το Δημόσιο νοικιάζει για ένα κομμάτι ψωμί παραλίες «χρυσορυχεία» - Η περίπτωση του Nammos στη Μύκονο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του beach bar-restaurant Nammos στην παραλία της Ψαρρούς στη Μύκονο. Η σύμβαση που συνομολόγησε στις 26 Ιουλίου 2017 η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης κοινόχρηστης έκτασης αιγιαλού και παραλίας με την εταιρεία «Nammos Restaurant by the Sea Ανώνυμη Τουριστική Ξενοδοχειακή Εταιρεία Εκμετάλλευσης Εστιατορίων», βγάζει κυριολεκτικά μάτια.

Η τριετής σύμβαση (εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2019) προβλέπει την εκμίσθωση του κοινόχρηστου αιγιαλού και της παραλίας για απλή χρήση και συγκεκριμένα για την τοποθέτηση ομπρελοξαπλωστρών. Βάση της σύμβασης, στην προς παραχώρηση έκταση του κοινόχρηστου αιγιαλού μπορούν να τοποθετηθούν έως 27 σετ ομπρελών (27 ομπρέλες με 54 ξαπλώστρες).

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της σύμβασης σχετίζεται με το μίσθωμα. Αυτό ορίσθηκε στο ποσό των 80 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για το σύνολο της τριετούς παραχώρησης. Έτσι, συνολικά το Δημόσιο θα εισπράξει από τους ιδιοκτήτες του Nammos ως ετήσιο μίσθωμα το ποσό των 21.600, ενώ στο σύνολο της τριετίας αυτοί θα καταβάλουν 64.800 ευρώ!

Απόσβεση σε 27 ημέρες
Να σημειωθεί πως το σετ ομπρέλας στο Nammos ενοικιάζεται σε τιμή που ξεκινά από τα 90 ευρώ, ήτοι μέσα σε μια ημέρα το ελάχιστο κέρδος της επιχείρησης μόνον από την παραχώρηση των προαναφερόμενων ομπρελοξαπλωστρών ανέρχεται σε 2.430 ευρώ. Πιο απλά μέσα σε λιγότερο από 10 ημέρες οι ιδιοκτήτες του Nammos έχουν αποσβέσει το ετήσιο μίσθωμα και μέσα σε 27 ημέρες το σύνολο του τριετούς μισθώματος.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν σημαίνει πως το Δημόσιο θα λάβει και γρηγορότερα το μίσθωμα. Βάσει της συμφωνίας, το 50% του μισθώματος (32.400 ευρώ) θα καταβληθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις. Η πρώτη δόση ύψους 10.800 ευρώ καταβλήθηκε ήδη πριν την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου, η δεύτερη δόση θα καταβληθεί μέχρι τις 31/3/2018 και η τρίτη δόση ύψους 10.800 θα καταβληθεί μέχρι τις 31/3/2019.

Το υπόλοιπο ποσοστό 50% επί του συνολικού μισθώματος, υπέρ του Δήμου Μυκόνου (ύψους 32.400) θα καταβληθεί σε πέντε ισόποσες δόσεις των 6.480 ευρώ εκάστη. Η πρώτη δόση πιστώθηκε ήδη, η δεύτερη δόση θα πληρωθεί μέχρι 31/03/2018 , η τρίτη δόση θα καταβληθεί μέχρι τις 31/05/2018, η τέταρτη δόση μέχρι τις 31/03/2019 και η πέμπτη δόση μέχρι τις 31/05/2019. ''

Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στη Συρία για δεκαετίες

Αποτέλεσμα εικόνας για Talal Silo 






Ο εκπρόσωπος των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)»,  μια συμμαχία των πολιτοφυλακών που κυριαρχείται από το κουρδικό YPG  θεωρεί  ότι ο στρατός των ΗΠΑ θα παραμείνει στη βόρεια Συρία για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την ήττα των τρομοκρατών, που παρέχουν μακράς διαρκείας δεσμούς με την περιοχή που κυριαρχείται από τους Κούρδους.


Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που υποστηρίζονται  από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια συμμαχία των πολιτοφυλακών που κυριαρχείται από την κουρδική YPG, πιστεύει ότι οι ΗΠΑ έχουν «στρατηγικό συμφέρον» να  παραμείνουν στη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος τους, Talal Silo στο Βρετανικό πρακτορείο «Reuters».

«Αυτοί(οι Αμερικανοί) έχουν μια στρατηγική πολιτική για τις επόμενες δεκαετίες. Θα υπάρξουν στρατιωτικές συμφωνίες, μακροπρόθεσμες οικονομικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ της ηγεσίας των βόρειων περιοχών (της Συρίας) ... και της κυβέρνησης  των ΗΠΑ», δήλωσε ο Silo.

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους έχει αναπτύξει τις δυνάμεις του σε διάφορες τοποθεσίες στη βόρεια Συρία, συμπεριλαμβανομένης μιας αεροπορικής βάσης κοντά στην πόλη  Kobani - Ain el Arab. Ο Αμερικανικός στρατός υποστήριξε τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF ) με αεροπλάνα, πυροβολικό και ειδικές δυνάμεις στο έδαφος.

Οι Αμερικανοί έχουν στρατηγικά συμφέροντα εδώ  και μετά το τέλος του Ισλαμικού Κράτους », πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των SDF.


Νέες αμερικανικές βάσεις στη Συρία;
«Πρόσφατα, αναφέρθηκαν στην δυνατότητα να εξασφαλίσουν  μια περιοχή ασφαλείας για να προετοιμαστούν για την κατασκευή στρατιωτικού αεροδρομίου, που είναι στις αρχές. η πρόθεση αυτή δηλώνει ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να φύγουν από την περιοχή. Η Αμερική δεν παρέχει όλη αυτή την υποστήριξη δωρεάν», πρόσθεσε ο Silo .



Ο επικεφαλής του YPG δήλωσε ότι τον περασμένο μήνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έστησαν επτά στρατιωτικές βάσεις στις βόρειες περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τις Λαϊκές Μονάδες Προστασίας ( YPG)  ή Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), και μια μεγάλη αεροπορική βάση κοντά στο Kobani-Ain el Arab , μια πόλη στα σύνορα με την Τουρκία.

Οι  δημοσιογράφοι του Reuters είδαν τα στρατιωτικά ελικόπτερα Blackhawk και Apache να απογειώνονται από εργοστάσιο τσιμέντου νοτιοανατολικά του  Kobani.

Η Ουάσινγκτον υπό τη νέα αμερικανική κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τρόμπ άρχισε να διανέμει όπλα στις YPG τον περασμένο Μάρτιο πριν από την τελική επίθεση στην πόλη Raqqa.
Παρά την πίστη των  Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα παραμείνουν, εντούτοις ανησυχούν ότι η Ουάσιγκτον δεν παρέχει επαρκή υποστήριξη στις συμμαχικές δυνάμεις του YPG και στα πολιτικά συμβούλια που ελέγχουν τη βόρειο-ανατολική Συρία.

«Εμείς τους ζητάμε επίμονα να προβούν σε μια δημόσια σαφή δήλωση υποστήριξής μας», δήλωσε ο Silo , επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συναντήθηκε για πρώτη φορά δημόσια με αξιωματούχους του SDF αυτό το μήνα.


«Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει καμία συνάντηση  για το μέλλον της Συρίας. Υπάρχουν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της πολιτικής στήριξης στις δυνάμεις μας, και ελπίζουμε να είναι μεγαλύτερη», δήλωσε ο Silo .

Πηγή: