«Πες πες, κάτι θα μείνει»




Από την  ηλεκτρονική σελίδα του κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ : http://www.stokokkino.gr/article/1000000000062451/Sumfonia-Kontoni-trapezon-Eksairountai-apo-tous-ilektronikous-pleistiriasmous-spitia-eos-300000-euro

Συμφωνία Κοντονή-τραπεζών: Εξαιρούνται από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σπίτια έως 300.000 ευρώ
Εκτός ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, μένουν τα σπίτια αξίας έως 300.000 ευρώ, ανεξάρτητα αν προστατεύονται ή όχι από τον νόμο Κατσέλη, βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ του  υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και των τραπεζών.

Οι διοικήσεις των τραπεζών συμφώνησαν με τον κ. Κοντονή προκειμένου να εξαιρεθούν από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι πρώτες κατοικίες, οι εξοχικές κατοικίες και κάθε άλλου είδους ακίνητα που η  αξία τους φτάνει μέχρι τα 300.000 ευρώ.



Ενώ την ίδια στιγμή : Από τη συνάντηση του πρόεδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Καραμούζη με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ΠΗΓΗ:
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/karamouzhs-oi-pleisthriasmoi-ergaleio-gia-na-antimetwpistoun-oi-strathgikoi-kakoplhrwtes.4937640.html 
 
 […] Σε ερώτηση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, ο κ. Καραμούζης ανέφερε πως «η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θεωρεί απαραίτητο να υπάρχουν πλειστηριασμοί», για να προσθέσει: «Είναι το κυριότερο εργαλείο που έχουμε να κυνηγήσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Αν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει κόστος στο να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα, φοβάμαι ότι θα πάμε σε ένα αδιέξοδο μεγάλο και για τις τράπεζες και για την οικονομία».
Σε ερώτηση αν υπάρχει άτυπη συμφωνία να μη βγαίνουν σε πλειστηριασμό ακίνητα αξίας μικρότερης των 300.000 ευρώ, ο πρόεδρος της ΕΕΤ απάντησε: «Αυτή τη στιγμή, οι προτεραιότητες μας είναι ξεκάθαρες. Έχουμε τοποθετηθεί. Δεν υπάρχει κάποια συμφωνία. Υπάρχει η δική μας επιλογή στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, να επικεντρωθούμε στις μεγάλες υποθέσεις, διότι αυτή είναι η προτεραιότητα. Δεν σημαίνει όμως ότι μεταγενέστερα ότι υπάρχει κάποια συμφωνία ότι δεν θα συνεχίσουμε να κάνουμε πλειστηριασμούς».



Η γνωστή ρήση του θεωρητικού της προπαγάνδας Γκέμπελς «πες, πες κάτι θα μείνει» βρίσκει εδώ την καλύτερη εφαρμογή της.

Πεσκέσι στον σουλτάνο




Θεαματική» επιχείρηση πραγματοποίησε  την Τρίτη η ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα (Καλλιθέα και ν. Κόσμος) για τη σύλληψη  εννέα  αγωνιστών  κουρδικής  καταγωγής,  μελών  της  τουρκικής  αριστερής  οργάνωσης  DHKP-C. 
Ακολούθησαν θριαμβευτικοί, πηχυαίοι τίτλοι των ελληνικών ΜΜΕ για «εξάρθρωση τρομοκρατών που  πιθανόν(!) να σχεδίαζαν επιθέσεις στη διάρκεια  της  επίσκεψης του Ερντογάν στην Αθήνα».

 Κι έπειτα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των συλληφθέντων, μελανιασμένων από τους ξυλοδαρμούς  που υπέστησαν μετά τη σύλληψή τους – οι οποίοι  πλέον τείνουν να θεωρούνται «συνήθης πρακτική» (αιτία του μένους των υφισταμένων του κ. Τόσκα  ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, το  γεγονός  ότι  οι  σιδηροδέσμιοι  συλληφθέντες  φώναζαν συνθήματα...).

Οι αρχικές διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. για «βαρύ οπλοστάσιο που βρέθηκε στις γιάφκες των τρομοκρατών»  γρήγορα κατέρρευσαν, αφού τα υποτιθέμενα τρομακτικά ευρήματα στα διαμερίσματα που έμεναν οι  πολιτικοί πρόσφυγες τελικά ήταν «υλικά του εμπορίου, τα οποία δυνητικά μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την κατασκευή εκρηκτικής ύλης».

 Η Αντιτρομοκρατική «ανακάλυψε» βέβαια και πιστόλι, αλλά κυριολεκτικά σε... κεραμίδια. Επιπέδου επιστημονικής φαντασίας ήταν και οι ισχυρισμοί  ότι  οι  συλληφθέντες  «ίσως»  σχεδίαζαν  επίθεση  κατά του Ερντογάν, παρά το γεγονός ότι το DHKP-C (που μετρά σχεδόν μισό αιώνα από την ίδρυσή του) δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ ένοπλες επιθέσεις  οποιουδήποτε τύπου εκτός τουρκικού εδάφους. 

Τι μένει; Η πραγματικότητα: ότι δηλαδή οι συλληφθέντες πολιτικοί πρόσφυγες, ανέκαθεν γνωστοί  στις  «αρχές»,  πιάστηκαν  τώρα  με  απόφαση  της  κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου σε ένδειξη καλής  θέλησης προς τον Σουλτάνο ενόψει της επικείμενης  επίσκεψής του στην Αθήνα. πρόκειται βέβαια για  τη...  νιοστή  ένδειξη  ενδοτισμού  της  σημερινής κυβέρνησης.

Το πεσκέσι σίγουρα θα χαροποιήσει  την Άγκυρα (ήδη πανηγυρίζουν) και φυσικά, όπως  κι όλα τα προηγούμενα, θα συνοδευτεί από την ίδια επεκτατική πολιτική σε Αιγαίο και Κύπρο. Θα  μείνει όμως ως ένα επιπλέον ντροπιαστικό στίγμα στην κληρονομιά της εθελόδουλης κυβερνώσας  «αριστεράς»