Η πιο καλτ κριτική στα «αναρχοκομμούνια» του Ρουβίκωνα



 

29/12/2017
«Σας φτύνουμε και τον Μαρξ, τον προδότη τον Εβραίο αντισημίτη, σας φτύνουμε και τον Μπακούνιν» αναφέρει μεταξύ άλλων σε μήνυμα που ανάρτησε στο youtube ο ραβίνος Μορντεχάι Φριζής, ύστερα από την επίθεση με μπογιές που πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας στην πρεσβεία του Ισραήλ

Στο μήνυμά του ο Ραβίνος αναφέρει ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα είναι φακελωμένα από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και πως αν τολμούσαν να εισέλθουν στο χώρο της πρεσβείας θα τους αντιμετώπιζαν όπως και τους ακτιβιστές του στόλου της ελευθερίας… με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Αν και το βίντεο μοιάζει βγαλμένο από επεισόδιο της εκπομπής «Αμάν τα καθάρματα» ή του Αδωνι Γεωργιάδη, ο ραβίνος αναπαράγει όλα τα επιχειρήματα περί δήθεν αντισημιτισμού του Ρουβίκωνα τα οποία κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο από υποστηρικτές του Ισραήλ.

Με επιχειρήματα που θυμίζουν εγχειρίδια της ασφάλειας της δεκαετίας του 50, αναζητά «καταδότες» στο εσωτερικό της αριστεράς και του αναρχικού χώρου ενώ αναπαράγει την θεωρία των δυο άκρων.

Μερικές φορές πρέπει να ακούσεις τα συγκεκριμένα επιχειρήματα με την κατάλληλη φωνή για να καταλάβεις τη γελοιότητα όσων τα εκφέρουν στα έδρανα της βουλής και τις ναυαρχίδες του ελληνικού Τύπου
Α.Χ



Σημείωση: Αναγνώστες μας ρωτάνε ποιος απεικονίζεται στη φωτογραφία με την ισραηλινή σημαία, πίσω από τον ραβίνο Φριζη. Στη φωτογραφία είναι ο ακροδεξιός, ρατσιστής, αντικομμουνιστής ραβίνος και βουλευτής της Κνεσέτ Meir Kahane. O kahane (τα βιβλία του οποίου ίσως πουλά ο Φριζής αφού βλέπουμε να έχει αρκετά στη βιβλιοθήκη του) ζητούσε τη δημιουργία ταγμάτων εφόδου εναντίον Παλαιστινίων και την οριστική κατάληψη της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Το 1971 καταδικάστηκε για “συνωμοσία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών” και μεταφοράς όπλων. Το 1988 η ισραηλινή κυβέρνηση απαγόρευσε με φωτογραφικό νόμο τη συμμετοχή του Kahane στις εκλογές λόγω του ακραία ρατσιστικού λόγου που εξέφραζε. Δολοφονήθηκε το 1990 στο Μανχάταν.

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υποστηρικτές του Kahane συμμετέχουν στο φασιστικό, ρατσιστικό κίνημα Alt Right στις ΗΠΑ.

[--->]